2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavına Hazırlık

3317

Tepeören Yerleşkemizde lise 11. sınıf öğrencilerimiz ve velilerimiz, 10 Nisan Salı günü Psikolojik Danışmanlarımız Filiz Koçak, Müge Kösoğlu ve Sosyal Bilimler ve Felsefe Bölüm Başkanımız Mine Koçak Yalaz’ın gerçekleştirdiği konferansa katıldı. Bu konferansta öğrencilerimiz ve velilerimiz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık sürecinde ve meslek seçiminde bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenleri dinledi. Ayrıca, lisemizin YKS’ye yönelik yapacağı akademik destek çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldular.

Müge Kösoğlu, YKS sistemi hakkında teknik bilgiler vererek, sınava hazırlanma sürecinin başlangıç noktasının sınavın içeriği ve yapısı hakkında bilgilenmek olduğunu söyledi. Puan türlerine göre sorumlu olunan testlerden, bu testlerde derslere göre soru sayılarından bahsetti. Yerleştirme puanına Ortaöğretim Başarı Puanı’nın katkısına vurgu yaptı. Öğrencilerimize ders notlarına da üst düzey önem vermelerinin üniversitede yüksek hedeflere ulaşmak için önemli bir etken olduğunu ifade etti.

bilgilendirme sunumu

Mine Koçak Yalaz, lisemizde 12. Sınıfta YKS’ye yönelik yapılacak akademik destek çalışmalarından söz etti. Akademik bölümlerin bu süreçte öğrencilerimize destek olmak adına gerçekleştireceği planlardan, yapılacak deneme sınavlarından ve bu sınavların öneminden bahsetti. Lise 12. sınıfın üniversite sınavına hazırlıkta büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. YKS 2. oturumda (AYT) çıkacak soruların 11 ve 12. sınıf konularından sorulacağını ifade etti.

Filiz Koçak, meslek seçiminde ve kariyer planlamasında kendini ve meslekleri tanımanın önemine değindi. Öğrencinin kendine uygun hedef belirledikten sonra motivasyonunun ve başarısının artacağını belirtti. YKS başarısında psikolojik hazırlığın önemine değinen Koçak, öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde psikolojik olarak güçlenmeleri için dikkat etmesi gereken noktaları aktardı. Ayrıca, velilerin sınav döneminde çocuklarına destek olmalarını belirtti. Bu süreçte aile içinde abartılı önlemler almalarının (eve misafir kabul etmeme, gezmeye gitmeme, evde sürekli bir sessizlik oluşturmaya çalışma vb.)  çocuklar üzerinde baskı yaratacağının önemle altını çizdi.

Daha sonra, öğrenci ve velilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla konferans sona erdi.