21. Kariyer Günlerimiz Devam Ediyor

3372

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin üniversite, meslek ve kariyer seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için tüm seneye yayarak gerçekleştirdiği 21. Kariyer Günleri etkinliklerini sürdürüyor.

Bilgi Üniversitesi Tanıtım ve Kurumsal İlişkiler Daire Başkanı Murat Saydam, 14 Şubat Salı günü “Geleceğin İnsan Kaynakları Eğilimi ve Kariyer Planlaması” ve “Kariyerin ABC’si” konferanslarıyla Levent Yerleşkemizde konuğumuz oldu.

Geleceğin İnsan Kaynakları Eğilimi ve Kariyer Planlaması

Saydam, konferansta lise 9. sınıf öğrencilerimize kariyer planlamasının yaşamın tümüne yayılan bir süreç olduğunu, bu sürecin kişinin yaşam deneyimleriyle şekillendiğini, deneyimlenen her türlü yaşantının o kişi için farklı seçenekler yarattığını anlattı. Bu seçeneklere yönlenirken öğrencilerimizin kendi ilgi ve yeteneklerini tanımasının önemli olduğunu vurguladı.

Eğitim hayatında; lise yaşantısının üniversite seçimine katkısının yanı sıra üniversiteli olmanın, üniversiteyi yaşama ve deneyimlemenin meslek yaşamına katkılarından bahsetti. Üniversite hayatında sosyal ilişkilerin önemine değinen Saydam, akademik becerilerin yanı sıra sosyal becerilerin öneminin altını çizdi. Sosyal Etkinlik Kulüplerinde çalışmanın, sosyal sorumluluk projelerinde görev almanın gelecekteki iş yaşamına yansımasını açıkladı.

“Kendinizle konuşun, ne kadar çok okursanız, sorgularsanız, araştırırsanız o kadar hayatın içinde olursunuz. Kendinize mutlaka bir hedef koyun. İsteklerinizin ve hayallerinizin peşinden gidin ve vazgeçmeyin.  Ayaklarınızdan biri mutlaka yere değsin ama uzanabildiğiniz kadar yıldızlara uzanın. Hayaller kurun. Hayalleriniz sizin yeteneklerinizden ve ilgilerinizden filizlenecektir unutmayın.” sözleri Saydam’ın verdiği önemli mesajlardı.

Kariyerin ABC’si

“Geleceğin İnsan Kaynakları Eğilimi ve Kariyer Planlaması” konferansının ardından “Kariyerin ABC’si” konferansında lise 12. sınıf öğrencilerimizle buluşan Saydam, kendi kariyer sürecinden bahsetti. Üniversiteye hazırlık sürecinde yaşadıkları, ilk yaşadığı başarısızlık sonrasında kendi kendine sorduğu sorular ve üniversiteye adım atmasıyla başlayan serüvenini anlattı.

“Üniversiteli Olmak” kavramını açıklarken, akademik birikimin yanı sıra lisans eğitimi boyunca kişinin kendisini nasıl iyi donatabileceğine dair örnekler paylaştı. Eğitim alınan bölüm her ne olursa olsun, yapılacak işte önemli olanın “çığır açmak, fark yaratmak” olduğunu ifade etti.

Bundan kısa bir dönem önce hayal bile edemediğimiz birçok projenin gerçekleştirilmeye başlandığını ve bu alanlarla birlikte mesleklerin, iş alanlarının da çeşitleneceğinin vurgusunu yaptı. Bilgiye açık olmanın, meraklı olmanın, enerjik olmanın, sadece akademik olarak donanmaktan ziyade sosyal olarak da tam anlamıyla hayata hazır olmanın önemini vurguladı.

İş hayatı başladığında, lise ve üniversite döneminde kurulan ilişkilerin, arkadaşlıkların, yürütülen projelerin hedeflerimize ulaşmamızda yolumuzu açtığını belirtti.

Bu sene gerçekleşecek diğer “21. Kariyer Günleri” etkinliklerimiz; “Başarı Öyküsü3”, “Üniversiteli Olmak”, “Dekanlarla Buluşma: Mesleğe Göz Kırpmak”, “Üniversite Terakki’de: Tadımlık Dersler”, “Üniversite Gezileri: Koç, Boğaziçi, Sabancı, Acıbadem Üniversiteleri”, “Ders Seçim Konferansı”, “Meslek Gözlem Çalışmaları”, “Meslek Tanıtımları” ve “Tercih Konferansı”.