5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ndeydik

2729

Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Gönüllülerinin amacı, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizler ve yaşanabilir bir Türkiye bırakmaktır.

Her şeyin nitelikli eğitim ile mümkün kılınabileceğini bilen TURMEPA gönüllüleri, Türkiye’nin her köşesinde, her kesiminde TURMEPA’yı tanıtarak ve eğitimler vererek gayelerinin gerçekleştirebilmek amacıyla can-ı gönülden çalışmaktadır.

Doğayı korumak için hazırlanan yönetim planları ne kadar kapsamlı ve olumlu olursa olsun gerçekleştirilmesi için toplumu oluşturan her bir bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanırlar. Bu yüzden yaşamın her alnında doğayı korumak için hepsi gönüllü olarak çalışır.

TURMEPA gönüllüsü olun!

Gönüllü olmaya inanın!

Deniz yaşasın diye!

TURMEPA, Dünya gönüllüler günü “Deniz Ekosistemi, Sürdürülebilirlik ve Gönüllülük” konularına dikkat çekmek amacıyla, tüm gönüllülerini “Paylaşmak, Üretmek ve Söz Sahibi Olmak İçin” 5 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul’da ağırladı.

Tüm dünyada 5 Aralık, gönüllülük kavramının toplumda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmalarının yerel, ulusal ve global platformlarda tanıtılması amacıyla Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA da her yıl olduğu gibi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla gönüllüleriyle bir araya geldi. Dernek, bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı, keyifli aktivitelerle gönüllüğün kutlandığı bu özel günde tüm bireylere, yaşadıkları topluma ve çevreye karşı daha sorumlu olup birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Terakki TURMEPA gönüllüsü ve sorumlu öğrencisi olarak ben ve dört arkadaşımız bu güzel toplantıya katıldık. Etkinliklerde yapılan konuşmalar ve verilen mesajlar hep doğamızı korumak için neler yapabileceğimiz ve neler yapmamız gerekliliği ile ilgiliydi. Daha sonrasında Bilgi Üniversitesinin Enerji Müzesi bölümüne geçilerek hem müzeyi gezdik hem de biz gönüllüler bu konuda neler yapabileceğimizi anlatan sözler verdik. Bir TURMEPA gönüllüsü olarak bu etkinliğe katılmaktan hem çok zevk aldım hem de okulumuzda bu projeyi yürütmekten dolayı da büyük onur duymaktayım. Bu duyguyu tatması için herkesi TURMEPA’ya davet ediyorum.

Elifcan Beyazıt (10 IB F) – Terakki Turmepa Sorumlusu