Gençler Tarihi Farklı Perspektiflerden Tartışıyor ve Yazıyor

2234

Tarih Vakfının ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlediği “Tarih Eğitimi ve Barışın Dili” Projesi’nin 1. Öğrenci Atölyesi, 17 Aralık Pazar günü Tepeören Yerleşkemizde gerçekleşti. Her iki yerleşkemizden Tarih Kulübü öğrencilerimizin ve gönüllü öğrencilerimizin de katıldığı etkinlikte çeşitli okullardan öğrenciler, tarihe barış diliyle yaklaşmak, barışın dilini kurmak ve farklı olana empati duymak gibi konularda farkındalık yaratacak ve beceri geliştirecek çalışmalar yaptı.

Katılımcı okullar; Özel Alev Okulları, ALKEV Özel Okulları, Özel Alman Lisesi, Özel ENKA Okulları, İELEV Okulları, Özel Getronagan Ermeni Lisesi, Hisar Okulları, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Terakki Vakfı Okulları ve Ulus Özel Musevi Okulları oldu.

Projenin danışmanlarından olan, Tepeören Yerleşkesi Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Müdürümüz Fırat Güllü’nün konferans salonundaki açılış ve tanışma konuşmasıyla güne başlayan öğrenciler; yaş düzeylerine göre alındıkları atölyelerde, projenin temelini atacak bilgi ve becerilere yönelik çalışmalarda yer aldı.

Güllü, “tarihsel empati”yi geliştirmek için yapılan atölye çalışmasında, dünya barışına katkı sağlayacak biçimde kurgulanan tarih eğitiminde “empati yapma”nın rolünü vurguladı. Proje Koordinatörü Nalan Balcı, “Kadeş Savaşı’nı Barışçıl bir Perspektiften Anlatmak” konulu atölyede, öğrencilerle birlikte örnek olay üzerinden uygulamalı bir çalışma gerçekleştirdi. Proje Danışmanı Erol Köroğlu ve Proje Koordinatörü Zeynep Adıgüzel’in birlikte yürüttüğü atölyede ise öğrenciler eleştirel okuryazarlık üzerine örnek metin incelemeleri yaptı. Hazırlık çalışmasının ardından yapılan gün sonu değerlendirmesinden sonra şubat ayında yapılacak oturumda buluşmak üzere program sona erdi.

Etkinlikten fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.