Tepeören Yerleşkemizde ortaokul öğrencilerimiz, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü kutlamaya şairlerin dizelerinden kesitler bulunan bardak altlıklarını öğretmenlerine hediye ederek başladı.
TÖGEM (Terakki Öğrenme Geliştirme Merkezi) ve Türkçe Bölümümüzün tasarladığı bu bardak altlıklarıyla yapılan küçük sürprizden sonra öğrencilerimiz Şairler Meydanı’nda bir araya geldi. “Ses Veren Şiirler” adlı gösteride ünlü şairlerin bestelenmiş şiirleri yer aldı. Öğrencilerimiz bu bestelenmiş şiirleri, hem şiir hem de Müzik Öğretmenimiz Ayhan Öztürk’ün piyanosu eşliğinde şarkı olarak dinledi. “Şiir, çağının seslerinin yankısını taşır: Kahkahalar, çığlıklar, ıslıklar… Aşk şarkılarına marşlar karışır, ağıtlara çocuk sesleri. Çok sesli bir korodur şiir, bir orkestra.” ifadeleriyle başlayan gösteride şiirin duyguları ifade etmede ne kadar etkili olduğuna vurgu yaptılar. Dinletide Orhan Veli’nin “Dedikodu”, Nazım Hikmet’in “Ceviz Ağacı”, Murathan Mungan’ın “Olmasa Mektubun”, Ülkü Tamer’in “Güneş Topla Benim İçin”, Özdemir Asaf’ın “Çizik”, Ataol Behramoğlu’nun “Bu Aşk Burada Biter” ve Karacaoğlan’ın “Kara Değil mi?” adlı şiirlerine ve bu şiirlerin bestelenmiş biçimleri bulunuyordu.
7. sınıf öğrencilerinin şiir dizelerinden yola çıkarak Görsel Sanatlar Bölümümüzün rehberliğinde yaptıkları resimler ise Şairler Meydanı’ndaki panoda sergilenerek gösteriye renk kattı.
Gösterinin sunuculuğunu öğrencimiz Alara İlkyaz Özel (8B) yaptı. Şiirin insanı anlatmadaki en iyi yol olduğunu vurgulayan öğrencimiz, şiirlerin içeriklerine göre anonslar yaparak sözü şiir okuyacak arkadaşlarına bıraktı. Dinletiye 6A sınıfından Ege Şengül, Aytunç Sarandal, Sakina İmanova, 7B sınıfından Azra Akpınar, Öykü Çorap ve Ege Poyraz Bodur şiirleri; 8A sınıfından Ertuğ Özkan, 8B sınıfından Ela Elif Ekşi, Abdullah Kılıç, 8C sınıfından Ada Güler, Arda Sevil ve Ayşe Duru Karaduman şarkılarıyla ses verdi.
Karacaoğlan’ın “Kara Değil mi?” adlı bestelenmiş şiiri, tüm Terakkililerin hep bir ağızdan seslendirmesiyle dinleti sona erdi.