Terakkili Gençler Eğitim Felsefesini Ele Aldılar

2817

Her iki yerleşkemizden lise Felsefe Kulübü öğrencilerimiz, 21 Kasım Perşembe günü Dünya Felsefe Günü etkinliğinde çeşitli atölye çalışmaları yaptı. Atölye çalışmalarının bu yılki ana temasıEğitim Felsefesi”ydi.

İstanbul Liseleri Felsefe Kulüpleri Platformu (İLFKP) tarafından her yıl düzenlenen farklı liselerden yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Dünya Felsefe Günü etkinliğinde, öğrencilerin düşünsel, entelektüel gelişimlerine önemli bir katkı sağlayan atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Öğrenciler, atölye çalışmalarında “Eğitimin amacı nedir?”, “Eğitimin içeriği nasıl olmalıdır?”, “Öğretmenin ve öğrencinin eğitim sistemindeki yeri nedir?” başlıklarıyla eğitimin anlamını ve işlevini, okullaşma sürecinin tarihselliğini ve eğitimin temel problemlerini tartışma fırsatı buldular.

Robert Lisesi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz, lise öğrencileri öncelikli olarak eğitimin ne olmaması gerektiğine dair (Eğitim Ne Değildir?) fikir beyanında bulunarak eğitim kavramının bir çerçevesini çıkardılar. Dünyanın farklı yerlerindeki, farklı eğitim örneklerine de yer verilen atölyelerde, eğitimde fırsat eşitliği kavramını ve alternatif eğitim modellerini tanıma ve değerlendirme olanağı bulan öğrencilerimiz atölye çalışmalarında 21.yüzyılın gereksinimlerini göz önünde bulunduran bir eğitim modelinin temel ölçütlerinin neler olması gerektiğine ilişkin düşüncelerini paylaşarak ve farklı görüşleri dinleyerek atölyelerde aktif katılımlarda bulundular.

Etkinliğe katılan felsefe meraklısı öğrencilerimiz bu atölyelerde farklı okullardan öğrencilerle bir araya gelerek felsefi açıdan eğitimle ilgili düşünce ve uygulamaları analiz etme ve ideal eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği üzerine tartışma imkanı buldular.