Düşle Düşme’de Permakültür ve Kimya Atölyeleri

2961

Terakki Birikimini Paylaşıyor programı içinde yer alan “Düşle Düşme” adlı sosyal sorumluluk projemizin ikinci atölyesi, 7 Aralık Cumartesi günü Tepeören Yerleşkemizde gerçekleşti. Lise öğrencilerimizin Cemil Türker Ortaokulu öğrencileriyle yürüttüğü projenin bu buluşmasında, Permakültür ve Kimya atölyeleri vardı.

Ortaokul öğrencilerinin dönüşümlü gruplar halinde katıldığı atölyeler, bu yılki temamız olan “Beslenmede Eşitlik” teması bağlamında tasarlandı. Permakültür Sınıfında yürütülen Permakültür Atölyesinde öğrencilerimiz minik öğrencilere sağlıklı atıştırmalar yapmayı öğrettiler. Dışarıda çokça tüketilen cips, ketçap ve limonata gibi hazır paket ürünleri evde nasıl pratik bir şekilde ve içerik olarak daha sağlıklı üretebileceğimizi deneyimlediler. Ayrıca ekmek yapımını öğrendiler.

Kimya Laboratuvarında gerçekleştirilen Kimya atölyesinde ise, ağız sağlığımızı tehdit eden yiyeceklerin neler olduğunu tartıştılar. Bu doğrultuda tükettiğimiz yiyeceklerin içerdiği maddelerin asidik mi, bazik mi olduğunu ortaya koyan bir deney yaptılar. Deneyde öğrenciler limon suyu, soda, şekerli su, sirke, kabartma tozu, süt ve diş macununu indikatörler yardımıyla test ettiler ve gözlem sonuçlarını raporladılar. Daha sonra bu gözlemleri ve deney sonuçlarını tartıştılar.

11A sınıfımızdan Nil Ece Tokat ve Sıla Akgül’ün genel koordinatörlük görevini üstlendiği projede, Kimya Atölyesinde 10A sınıfımızdan Emirhan Eriman, Bahar Genç, İlknur Aras, Seza Bayat, İrem Toprak, Derin Engin, 10 B sınıfımızdan Ata Ahmet Oral yürütücülük yaptı. Permakültür Atölyesinde ise 9A sınıfımızdan Berkay Sertuğ Ağaç, Özgür Arda Acar, Ramazan Bartu Günal, 10B sınıfımızdan Mahmut Kaan Koç, Can Atilla Alptekin, 11B sınıfımızdan İrem Kaptan, Anıl Akidil, Alexander Erin Peters ve 11 C sınıfımızdan Emre Dündar sorumluluk üstlendi. Fotoğraf ve video çekiminde ise proje sorumluları 11B’den Ekin Su Yalız ve Cansu Köseoğlu tüm günü fotoğraflayarak kalıcı hale getirdiler.