Terakkililerin Uzaya Yolculuk Serüveni

1250

Her iki yerleşkemizde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz, Eylül sonu ve Ekim başında Uzay Haftası kapsamında gerçekleşen etkinliklerde buluşarak Fen Bilimleri dersinde öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler.

“Uzay” ünitesi kapsamında doğal uydumuz Ay’ın evreleri konusunu öğrenen 5. sınıf öğrencilerimiz, yaptıkları deney, gözlem ve etkinlikler sonucunda Ay’ın gökyüzünde farklı şekillerde görünmesiyle Ay’ın Dünya etrafında yaptığı dolanım hareketi arasındaki ilişkiyi kavradılar.

“Güneş Sistemi ve Gezegenler” ünitesini işleyen 6. sınıf öğrencilerimiz, istedikleri gezegenleri seçip, gezegenin görselleri ve özelliklerinin bulunduğu rengârenk kitap ayraçları tasarladılar ve yaratıcılıklarını sergiledikleri bu tasarımları arkadaşlarına sundular.

Daha sonra, Fen Bilimleri laboratuvarında VR gözlükleriyle Güneş Sistemi’ni gözlemlediler. Farklı büyüklükteki toplar, cetvel ve ışık kaynağını kullanarak Güneş ve Ay tutulmalarını gösteren modeller oluşturdular.

7. sınıf öğrencilerimiz ise Fen Bilimleri laboratuvarında “Güneş Sistemi ve Ötesi” ünitesi “Takımyıldızları” konusunda renkli oyun hamurları ile kendi takımyıldızlarını yarattılar.

Gökyüzünde gözlemlenen takımyıldızı görselleri ile kendi tasarımlarını benzeterek isimlendirdiler. “Ejderha, Aslan, Avcı, Büyükayı ve Küçükayı” gibi takımyıldızlarından yola çıkarak, takımyıldızının eski insanlar tarafından insan, hayvan ve nesne adlarına benzetildiğini hatırladılar.

 

Etkinliklerden tüm fotoğrafları buradan görebilirsiniz.