Her iki yerleşkemizde lise 11. sınıf öğrencilerimiz, Yaratıcı Okuma ve Drama Eğitmeni Çiğdem Odabaşı’yla bir araya gelerek, Gogol’un Burun öyküsü üzerine interaktif bir atölye gerçekleştirdi.
Levent Yerleşkemizde 11 Aralık Pazartesi günü ve Tepeören Yerleşkemizde 12 Aralık Salı günü düzenlenen atölyede Çiğdem Odabaşı ile öğrencilerimiz; öyküden yola çıkarak yüzleşme, bencillik, kibir, beden farkındalığı, kendine başkasının gözünden bakabilme gibi temaları interaktif olarak irdeledi.
Gogol’un; insani ihtiyaçların, değerlerin, ruhsal çıkmazların ve sistem tarafından sıkışmışlığın trajikomik biçimini bedenin bir uzvu olan “burun” üzerinden işlediği öyküsünü inceleyen öğrencilerimiz atölyede, öyküdeki bir dizi metaforik öge vasıtasıyla kişisel kimlik, bürokratik absürtlük, toplumsal iki yüzlülük, sosyal statü sorgusu yaparak, eserin yazıldığı dönemin toplumsal ve siyasi sorunlarına dair derinlemesine yaklaşım geliştirdi. Öğrencilerimiz, atölyenin sonunda farklı açılardan düşünme ve toplumun karmaşıklığına dair bir fikir yaratımı fırsatı buldu.