Bir Terakkili Anısı – Banu Akbaşlı

35

Bu yıl Eylül ayının ortalarında bir mezunumuzdan telefon aldım. Saruhan Onur Ünlü mezun olalı 16 yıl olmuştu; ziyaret etmek istiyordu. Öğrencimizken çeşitli projelerdeki çalışmaları nedeniyle bir araya geliyorduk. Mezun olduktan sonra yaşamının farklı aşamalarından da haberim olmuştu: evliliği, yurt dışı deneyimleri, uluslararası şirketlerdeki görevleri…

Bu seferki haberleşmemiz hepsinden daha heyecan vericiydi. Kızı Zeynep anaokulu öğrencimiz oluyordu; beni görmeye geliyorlardı.

Saruhan’ı yeniden görmek, minik Zeynep’le tanışmak, öğrenciliğini bildiğim Saruhan’ın kısacık zaman diliminde babalığına tanıklık etmek olağanüstü anlardı. Benimle ve Bora Gönenç’le sohbet ederken Zeynep’e bizden ve Terakki’de yaptıklarından söz etmesi ve kahvesini yudumlarken bir yandan da Zeynep’le ilgileniş biçimi, okulu nasıl gezdireceğini anlatması, onun saçlarını at kuyruğu yapmasındaki dikkat, özen izlenmeye değerdi.

Haluk Koçak’ın ofisimize uğradığında tanışma fırsatı bulmaları, uzun zamandır birbirlerini tanıyormuş gibi geçen sıcak, saygı dolu konuşmaları…

Ortalama otuz dakikalık bir zaman dilimi her birimiz için biricikti. Tabii Zeynep’e az soru sorabildik. O etrafı keşfetmekle daha çok ilgileniyordu.

Banu Akbaşlı
Kurumsal İletişim Koordinatörü

06.06.2023 tarihinde yayınlanmıştır.