Bir Terakkili Anısı – Gülşah Karslı

31

Kızım Defne’nin Terakki’de okula başlamasını, öğrenim görmesini hep çok istiyorduk fakat 1. sınıf kayıt dönemi Covid19 Pandemisi’ne denk geldi ve oldukça maceralı bir kayıt süreci yaşadık.

Kayıt için sıra alma sistemimizin henüz internet üzerinden değil, fiziki olarak gerçekleştirildiği 2020 yılındaydık. Defne’nin babası kayıt sırası için heyecanlanıp daha fazla evde beklemek istemedi. Saat 23.30’da, “Ben artık dayanamayacağım, gider okulda beklerim” diyerek evden çıktı, okula gitti ve sabaha kadar okulun önünde arabada bekledi.

Fakat bahsettiğimiz gibi bu heyecanlı günler, tam da pandeminin ortasında yaşanıyordu. “Üzülerek sizi alamıyoruz çünkü pandemiden dolayı yeni kayıt almıyoruz, kendi öğrencilerimizle devam edeceğiz” yanıtını aldık. Biz de mecburen Defne’nin kaydını başka bir okula yaptırdık.

– O dönemde, sınıfları azaltarak belli bir sosyal mesafe alanı oluşturulacağı için sadece anaokulundan devam eden öğrencilerin 1. sınıfa kaydolabileceği yönünde bir karar alınmıştı.-

Defne, çok istememize rağmen dönemin koşulları gereği öğrenimine Terakki’de başlayamadı. Okulların açılmasının üzerinden henüz 3 hafta geçmişken, Defne’nin babasının telefonu bu kez mutlu edecek bir haber için çaldı. Bizim ne kadar istekli ve heyecanlı olduğumuzu bilen ilkokul müdürümüz telefonda; “1. sınıftan bir öğrencinin pandemi nedeniyle yurt dışına taşındığını ve sadece 1 kontenjan açıldığını, Defne’nin de kayıtta 1. sırada olduğundan bu kontenjandan girerek, kesin kayıt işleminin artık gerçekleştirilebileceğini” söyledi.

Böylece Defne’nin Terakkili olma serüveni böylece başladı…

Defne artık bir Terakkili ve önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde ilkokulu bitirecek.

Gülşah Karslı
Genel Müdür Sekreteri

29.11.2023 tarihinde yayınlanmıştır.