Terakkide Avrupa Diller Günü Kutlamaları

123

Her iki yerleşkemizde, 26 Eylül Avrupa Diller Günü, İngilizce ve Dünya Dilleri Bölümlerimizin her sınıf seviyesinde hafta boyunca düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Etkinliklerde yer alan öğrencilerimiz, değişik Avrupa dilleri ile ilgili çalışmalar yaparken, Avrupa dillerinin çeşitliliği ve kültür zenginliği ile ilgili konuşma ve fikirlerini belirtme fırsatı buldu.

Anaokulu öğrencilerimiz; sınıflarda ve çok amaçlı salonda farklı dillerde şarkılar ve videolar izledi, bu dillerde “Merhaba” ve “Hoşça kal” demeyi öğrendi. Anaokulu 6 yaş öğrencilerimiz, çeşitli ülkelere ait bayrakları kullanarak hazırladıkları taçlarla farklı dillerde şarkılar seslendirerek kutlama yaptı.

4. sınıf öğrencilerimiz; 3 ayrı dilde öğrenmiş oldukları yeni kelimeleri arkadaşlarına önce İngilizcesini söyleyip daha sonra da bu kelimelerin kendi dillerindeki söylenişini tahmin etmelerini istedi. Bu interaktif çalışma ile diller arasındaki benzerlikleri keşfetmeleri sağlandı, öğrencilerimiz hedef dillerde şarkılar söyleyip, dans etti.

Levent Yerleşkemizde görevli olan öğrencilerimiz; Derin Mavi Gök (Fransızca – 4D), Yekta Kemal Kurt (Almanca – 4H), Arya Benezra (İspanyolca – 4E)
Tepeören Yerleşkemizde görevli olan öğrencilerimiz; Elif Özelci (Fransızca – 4C), Dağhan Ata Demir (Almanca – 4B), Doğa Berkün (İspanyolca – 4B)

5. sınıf öğrencilerimiz; “barış, sevgi ve arkadaşlık” kelimelerini farklı dillerde araştırdı ve bu araştırmalarını minik posterlerle sergiledi.

6. sınıf öğrencilerimiz; Avrupa Diller Günü’nü ortaokul binamızda yapılan bir hazine avıyla kutladı. Binanın çeşitli yerlerine saklanan ipuçlarını heyecanla arayan öğrencilerimiz, bütün ipuçlarını bularak gizli kelime olan “LEARNING”i tamamlamaya çalıştı. 6A sınıfından Ela Utkan, Eda Yalçın, Nisa Kain,ve Defne Kılıç “hazına avını” en hızlı şekilde tamamlayan öğrencilerimiz oldu ve sertifikalarını almaya hak kazandı.

7. sınıf öğrencilerimiz; çeşitli Avrupa dillerinde söylenmiş cümleleri dinledi. Öğrencilerimiz önce cümlelerin hangi ülkeye ait olduğunu daha sonra da ne anlama geldiklerini tahmin etmeye çalıştı. Öğrencilerimiz bu etkinliğimizde hem eğlendi hem de farklı Avrupa dillerini duyma fırsatı yakaladı.

 

8. sınıf öğrencilerimiz; farklı ülkelerin bayraklarıyla süsledikleri posterlerine, farklı dilleri öğrenme metotları ve değişik kültürler ve dilleri öğrenmenin insanlara kazandırdıkları hakkında yorumlarını yazdı. Ayrıca bu posterlere, farklı dillerden ilginç deyimleri araştırıp İngilizce çevirilerini de ekledi. Bu aktivite öğrencilerimize farkındalık kazandırmanın yanında, gelecek ile ilgili fikir ve planlarını çeşitlendirme ve karşılıklı hoşgörü kavramlarını pekiştirdi.