Öğrencilerimiz “Temel İhtiyaç Derneği” Söyleşisine Katıldı

107

Her iki yerleşkemizde 2 Ekim Çarşamba günü, ilkokul 2. sınıf öğrencilerimiz, “Kim Olduğumuz” disiplinler üstü temasının “Sorumluluk Bilinci” başlıklı ikinci sorgulama maddesi üzerine TİDER (Temel İhtiyaç Derneği) yöneticileri ile gerçekleştirilen söyleşiye katıldı.

Levent Yerleşkemizde TİDER Genel Müdürü Nil Tibukoğlu’nun ve Tepeören Yerleşkemizde Bağışçı ve Gönüllü İlişkileri Yöneticisi Melih Duman’ın katılımıyla gerçekleşen söyleşide, öğrencilerimize dünyaya ve diğer insanlara karşı sorumluluklarımızı anlatmak ve israfı önlemek için neler yapabileceklerini öğrenmelerini sağlamak hedeflendi. Söyleşi, öğrencilerimizin merak ettikleri soruları paylaştığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Etkinlik kapsamında başlatılan sosyal sorumluluk projesi ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla kırtasiye malzemeleri toplanacak. Bu malzemeler, öğrencilerimizin tasarladığı ve ikinci sınıf koridoruna yerleştirdiği karton kutularda birikerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Proje, öğrencilerimizin sosyal duyarlılık geliştirmelerine ve topluma katkıda bulunmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.