Lise Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimizin “İletişim Ağı” Etkinliği

56

Her iki yerleşkemizde, öğrencilerimizin iletişimin önemini ve iletişimdeki kendi engellerini fark edebilmeleri amacıyla kütüphane ve bahçe gibi çeşitli alanlarda lise hazırlık sınıflarımızın katıldığı “İletişim Ağı” etkinliği düzenlendi.

Yaşamın her anını sarıp sarmalayan ama görülemeyen bu iletişim ağını görünür kılmak, somutlamak amacıyla etkinlikte bir yumak ip kullanıldı. İletişimdeki engelini söyleyen öğrenci, ipi iletişime geçmek istediği arkadaşına göndererek hem kendisinin hem de arkadaşlarının iletişim engellerini daha iyi tanımış oldu. İpin ortada oluşturduğu ağ da öğrencilerimizin iletişim ağını sembolize etti.

Öğrencilerimiz kendi iletişim ağlarını örerken kendi gerçekleriyle karşılaşmanın yanı sıra okudukları kitaplardaki karakterlerin iletişimdeki engellerini niçin, nasıl ve kimle yaşadıklarını da belirlediler. Roman kahramanları ile empati kurup kahramanlarla olan benzerlik ve farklılıklarını belirleyerek hem bakış açılarını hem de farkındalıklarını etkinlik aracılığıyla geliştirmiş oldular.