Levent Yerleşkemizden ilkokul ve ortaokul Maker Kulübü öğrencilerimiz, 11 – 13 Kasım tarihleri arasında Eğitim Teknolojileri Derneğinin ilk kez düzenlediği TEF (Teknoloji ve Eğitim Fuarı) İstanbul’da projelerini sundu.
Fuarın amacı; katılımcıların, eğitim ve teknoloji alanında çeşitli etkinlik ve sunumlar ile uluslararası ve yerel firmaların eğitim çözümleri, alanında uzman kişiler, sivil toplum örgütleri ve eğitim kurumlarındaki iyi örneklerle buluşturmak; Türkiye ve dünyada eğitim alanında yapılan çalışmaları yerinde görüp deneyimlemelerini sağlamak.
İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarda çeşitli okulların “Maker” ve “Kodlama” çalışmaları ile ilgili firmaların yer aldığı “Maker Zone” alanında stantları olan öğrencilerimiz, Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları projeleri ziyaretçilere tanıttılar.
3. sınıf öğrencilerimiz, makey makey kiti üzerine iletken bir çubuk yerleştirip mblok programında kodlayarak yaptıkları Yüzük Projesi’nde metal yüzüğü iletken çubuğa temas ettirmeden oyunu tamamlamayı amaçladılar.
3. sınıf öğrencilerimiz, Yavru ve Anne Kuşlar Projesi’nde dişli ve çarklı sistemler kullanarak Lego Wedo2.0 motoruna bağladıkları yavru kuşların nesne algılayıcı sensör yardımıyla anneleri geldiği zaman hareket etmelerini sağladılar.
3. sınıf öğrencilerimiz, Makey elektronik kiti kullanarak ürettikleri Makey ile Tünelde Işıkları Yanan Araba’yı ışık sensörü yardımıyla ışığın azaldığı durumlarda lambalar otomatik olarak yanacak şekilde tasarladılar.
2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz, “Çöpe çöple çözüm” temalı FLL projesinde çöp olmayan atıkların geri dönüştürülmesini anlatan legolar yardımıyla bir tasarım yaptılar. Geçtiğimiz öğretim yılında bu projeyle Sihirli Eller Tasarım Ödülü kazandılar.
5. sınıf öğrencilerimiz, Bisiklet Kullanan Tavşan projesinde lego wedo2.0 motorları ve teknik legolarla tavşan figürü hazırlayıp bisiklet çevirme hareketi kazandırdılar.
5. sınıf öğrencilerimiz, makey makey kitleriyle yön, boşluk ve klik tuşlarını hazırladıkları piyano tuşlarına bağladı ve Scratch programı kullanarak da kodlamasını gerçekleştirdiler.
4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizden oluşan 3D Tasarım Kulübü öğrencilerimiz, Rhino programıyla çizdikleri çalışmaları 3D Yazıcıyla 3 boyutlu nesnelere dönüştürdü.
5. sınıf öğrencilerimiz, Mbot Robot’u scratch programıyla Ultrasonik sensör yardımıyla herhangi bir nesne ile karşılaşıldığında yön değiştirecek şekilde kodladılar.