Bilişim Haftası, Terakki’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

353

Teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında, bilişim sektörünün önemine dikkat çekmek ve bu alanda yapılan çalışmaları kutlamak amacıyla mayıs ayının ilk haftasında “Bilişim Haftası” kapsamında her iki yerleşkemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda ilkokulda güvenli internet kullanımı ve problem çözme becerilerine yönelik kodlama etkinlikleri planlandı.

  • 1. sınıf öğrencilerimizle bitkilerin yaşamak için nelere ihtiyaçları olduğu konusu kapsamında eğitsel oynama ve Makey Makey etkinliği,
  • 2. sınıf öğrencilerimizle güvenli internet kullanımı konulu sunum hazırlama,
  • 3. sınıf öğrencilerimizle Scratch ile bir probleme çözüm üretmek amacıyla kodlama,
  • 4. sınıf öğrencilerimizle Makey Makey ile oyun hamurlarını ve alüminyum folyoları kullanarak devre oluşturma ve bu düzenek ile kendi yaptıkları oyunu oynama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ortaokulda yapay zekâ teknolojisini ve gelişen farklı teknolojileri takip edebilmek amacıyla çeşitli ders içi etkinlikler gerçekleştirildi.

  • 5. sınıf öğrencilerimizle yapay zekâ teknolojisinin nasıl çalıştığı, günlük hayatımızdaki örnekleri, “Üretken Yapay Zekâ” kavramı, Üretken Yapay Zeka uygulama örnekleri, Yapay Zeka teknolojisinin avantaj ve dezavantajlarının ele alındığı bir ders gerçekleştirildi.
  • 6. sınıf öğrencilerimiz Google Site ile web sitesi oluşturarak, sitelerine “Teknolojik haberler” adlı bir bölüm içerisine güncel haberler ekledi.
  • 7. sınıf öğrencilerimiz farklı alanlarda teknolojik cihazların kullanımı ile ilgili bir sorun tespit etti ve bu sorunu iyileştirecek bir cihaz, eklenti, parça fikri geliştirdi. Öğrencilerimiz, geliştirdikleri fikri Tinkercad üzerinden 3 boyutlu olarak tasarladı.

Tepeören Yerleşkemizde lise hazırlık ve IB öğrencilerimize 3D printer tanıtılarak, ders içinde nasıl çalıştığına yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Buna ek olarak 3D printer ile basılmış emoji anahtarlıklar dağıtıldı. Yine IB öğrencilerimiz derslerinde yeşil ekran teknolojisi kullanarak çektikleri fotoğraflar ile sahte haberler oluşturup, bu haberlerin sahte olduğunu nasıl anlayabileceklerine ilişkin tartışmalar gerçekleştirdi.

IB Öğrencilerimiz “Makine Öğrenmesi” Konulu Panelde Buluştu 

Levent Yerleşkemizde 3 Mayıs Cuma günü, Tepeören Yerleşkemizde 10 Mayıs Cuma günü Bilişim Teknolojileri Bölümümüz tarafından “Makine Öğrenmesi Geleceği Nasıl Şekillendirecek?” konulu söyleşi düzenlendi.

Analitik ve yapay zekâ temelli yazılım şirketi SAS Institute’un 1997’den beri hizmet sağlayan SAS Türkiye operasyonlarında 12 yıldır çalışan mezunumuz Onuralp Öztürk’ün konuk olduğu söyleşi, Dijital Toplumlar dersi alan IB öğrencilerinin ders kapsamında öğrendikleri Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi konularındaki bilgilerini pekiştirmek, öğrenciler arasında bilgi alışverişini teşvik etmek ve onları bu alanda daha fazla çalışmaya teşvik etmek amacıyla düzenlendi.

Panelin odak noktası, yapay zekâ ve makine öğrenmesinin geleceği üzerineydi. Öğrenciler, bu karmaşık konuyu daha iyi anlamak ve kendi görüşlerini geliştirmek için Onuralp Öztürk’e çeşitli sorular yöneltti. Öztürk, konuya dair önemli bilgiler verdi ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.