20. Kariyer Günlerimiz kapsamında 1 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen “Dekanlarla Buluşma; Mesleğe Göz Kırpmak” konferansında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Mert Şener ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç Fışgın Levent Yerleşkemizde konuğumuzdu. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimizin düzenlediği etkinlikte lise 9. sınıf öğrencilerimiz, en çok merak ettikleri üç meslek grubundan dekanlar ve öğretim üyesiyle buluşma şansı yakaladı.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Koordinatörümüz Demet Uysal’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansta Tarhanlı; hukuk eğitimi almayı düşünen öğrencilerimizin, gidecekleri eğitim kurumlarını neye göre değerlendirmeleri gerektiğinden, hedefledikleri çalışma alanlarına kadar karar verme süreçlerine konu olacak basamaklara dair onlara vizyon kazandıran bir bilgilendirmeyle sözlerine başladı. Hukuk alanının temelde insan ilişkilerini düzenlemeyle ilgili bir alan olduğunu ifade eden Tarhanlı, değişen dünya ile bilişim suçları hukuku, müzakere ve arabuluculuk gibi alanların da önem kazandığını söyledi. Öğrencilerimize, geleneksel eğitimin dışına çıkarak gelecek tasarımlarına yön verebilecekleri kurumlarda mesleğin pratiğiyle buluşabilecekleri bir eğitim hayatı kurgulamalarını tavsiye etti.
Mimarlık alanının kendisi için hayatta farklı bir hobi alanı bulmasına gerek bırakmayan, gönül bağı kurarak yaptığı bir meslek olduğunu dile getiren Şener; insanlık tarihinin, mimarlığın tarihinden takip edilebileceğini ve gelişmeye çok açık bir bölüm olduğunu anlattı. Mimarlık Fakültesi altında, Mimarlık bölümü ile beraber Şehir ve Bölge Planlama, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık ve Peyzaj gibi bölümlerin de olduğunu açıkladı. Mimarlığın, tıp ve savunma sanayi gibi birçok alanla işbirliği içinde çalışmaya yatkın bir bölüm olduğundan bahsetti.
Fışgın ise uygarlığın üç bileşeni olan felsefe, sanat ve bilim üçlüsünün bilim ayağında meslek hayatını sürdürmek isteyen öğrencilerimiz için Tıp eğitiminin bir seçenek oluşturabileceğini söyledi. Fışgın mesleki sürecinde, kişinin yaşamda kalmasını sağlayacak kararlar aldığını, sağlıkla ilgili ciddi sorunlar yaşayanlara katkıda bulunmayı mümkün kılan bir alanda var olarak kendini anlamlandırdığını ve kendini konumladığını anlattı. Tıp alanında ilerleyebilmek için iyi bir insan, hastayı ve süreci yönetebilecek bir hekim ve tartışabilen, ölçebilen, eleştirebilen iyi bir bilim insanı olmanın önemini vurguladı. Bilimin ilerlemesiyle insan hayatının gittikçe uzadığının ancak hala bilinmeyenlerin bilinenlerden daha fazla olduğunu ifade etti.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, her yıl öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için tüm seneye yayarak Kariyer Günleri etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl gerçekleşecek diğer 20. Kariyer Günleri etkinliklerimiz; “Üniversite Gezileri”, “Meslek Gözlem Çalışmaları” ve “Tercih Konferansı”.