“Düşle Düşme” Projemizde Bu Yılın Üçüncü Buluşması

1681

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimizin kardeş okulumuz Cemil Türker Ortaokulu’ndan öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği, “Terakki Birikimini Paylaşıyor” programı içinde bulunan “Düşle Düşme” sosyal sorumluluk projesinin atölye çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerin bu yılki üçüncü buluşması, 18 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti.

Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” temalı projemiz kapsamında yürütülen üçüncü atölyemizde katılımcı öğrenciler, Görsel Sanatlar Bölümümüzün rehberliğinde hazırlanan “Sürdürülebilir Bir İnşa Malzemesi Olarak Ahşap” ve Biyoloji Bölümümüzün rehberliğinde hazırlanan “Atıklarla Dikey Bahçecilik” atölyelerinde çalıştılar.

Sürdürülebilir Bir İnşa Malzemesi Olarak Ahşap Atölyesi

Görsel Sanatlar öğretmenimiz John Dew’in rehberliğinde 11B sınıfı öğrencilerimizden Doğa Genç, Kayla Su Erbaşı ve 11IBE sınıfından İdil Küner yürütücü oldu. Bu yıl, sürdürülebilir şehirler için çok önemli bir inşa malzemesi olarak “ahşap”ın öğrencilere tanıtılmasına odaklanıldı. Çalışma, ahşabın neden bir yapı malzemesi olarak betonun yerini alabileceğini anlatan kısa bir eğitici video izlenmesiyle başladı. Ardından öğrencilere önce İstanbul’da var olan ahşap mimariden ve beton binalardan çeşitli örnekler gösterildi. Öğrenciler bu iki tarzı karşılaştırdılar ve tartıştılar. Çalışmanın sonunda, kendilerine daha önceden gönderilmiş olan güzel ahşap binalar görsellerini kullanarak bir poster hazırladılar. Öğrenciler posterlerini atölye sonrasında tamamladılar. Ayrıca, atölye sonrasında okumaları için ahşabın iyi bir sürdürülebilir yapı malzemesi olduğu bilincini geliştirecek bir metin paylaşıldı.

Atıklarla Dikey Bahçecilik Atölyesi

Bu atölyemizi, Biyoloji öğretmenimiz Elife Köse’nin rehberliğinde, 11 A sınıfını öğrencilerimizden Alkım Tunay Öner, İlayda Özdem ve 11 B sınıfından Demir Akçay yürüttü.

Bu atölyede öğrencilerimiz şehirleşme nedeniyle yeşil alanların giderek azalması ve atık sorunları hızla artması sorunları üzerine çalıştılar ve yaşam alanlarımızı renklendirmenin çözümlerini tartıştılar. Öğrencilerimiz atıklardan saksı yaparak ve yaptıkları saksılara çeşitli bitkiler dikerek geri dönüşümün önemini ve kolaylıkla geri dönüşüm yapabilecekleri alanları kavradılar ve  bitki yetiştirmenin mutluluğunu tatmış oldular.