“Düşle Düşme” Projemizin Atölyeleri Tamamlandı: Edebiyat, Sosyal Bilimler, Akıl Oyunları, Bilim

3174

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimizin kardeş okulumuz Cemil Türker Ortaokulu’ndan gelen öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği “Düşle Düşme” adlı sosyal sorumluluk projesinin bu yılki atölye çalışmaları 4 Ocak Cumartesi günü sona erdi. Projemizin bu yılki teması ise “Beslenmede Eşitlik” idi. Koordinatörlüğü öğrencilerimizden Ata Ahmet Oral (10B), Eylül Uzunyayla (11C) ve Emre Dündar’ın (11C) yaptığı atölye çalışmalarında Ekin Su Yalız (11B), Cansu Köseoğlu (11C) ve Kaan Doğuhan Gülen (11C) fotoğraf çekimi sorumluluğunu, Kaan Dinçel (11B) ise teknik destek görevini üstlendi.

“Terakki Birikimini Paylaşıyor” programı içinde bulunan projede amacımız, akademik ve kültürel alanlarda doğal farklılıklardan oluşan eşitsizlikleri gidermek adına yeteneği olan ama geliştirmeye fırsat bulamamış temas halinde olduğumuz öğrencilere etkinlikler tasarlayarak sürdürebilir fayda sağlamak. Bu doğrultuda Tepeören Yerleşkemizde oluşturduğumuz atölyelerimizde öğrencilerimizin birikimlerini katılımcılarımızla paylaştığı, akademik ve sosyal yetenek ve becerileri destekleyen eğitimler yer aldı.

Edebiyat Atölyesi

Yürütücülüğünü 10 A sınıfı öğrencilerimizden Berat Karataş, Elmas Bamyacı, Elif Yağmur Gürel, Derin Engin, Ahmet Emre Özpınar’ın üstlendiği Edebiyat atölyesinde 15 öğrenci ve 5 koordinatör öğrencimiz yer aldı. Misafir öğrencilere, Orhan Kemal’in “Çikolata” öyküsü dinletip öyküden yola çıkarak çikolata dağıttılar ve öykünün içeriğiyle ilgi beyin fırtınası ve tartışma yaptılar. Öğrencilerin besin tüketiminde eşitlik, haklar, saygı, paylaşım gibi kavramları tanımaları ve bilinçlenmeleri amaçladılar. Atölye sorumluluğunu Edebiyat öğretmenimiz Arzu Ayar üstlendi.

Sosyal Bilimler Atölyesi

Sosyal Bilimler atölyesinde öğrencilerimiz 11 B sınıfından Taha Mırız, Denizhan Sağna, Çağatay Tan Irmak ve 10 A sınıfından Sude Dilan Polat, Cemil Türker Ortaokulu öğrencileriyle dünyada açlık sorunu, nedenleri ve çözüm önerilerinin neler olabileceği üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz öncelikle beslenmede eşitlik başlığı altında açlık sorununu tartışmaya açtılar. Yapılan sunumlar sonrasında gruplara ayrılan öğrencilerle açlık sorunu, tarihselliği, nedenleri, günümüzdeki durumu ve çözüm önerileri konusunda yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri kolektif bir poster çalışması yaptılar. Atölye sorumluluğunu Felsefe öğretmenimiz Iraz Yaşar ve Coğrafya öğretmenimiz Başak Salimoğlu üstlendi.

Akıl Oyunları Atölyesi

11 A sınıfı öğrencilerimiz Selin Mazmahor ve Kaan Büyükkıvanç rehberliğinde 8 öğrencinin katılımıyla Akıl Oyunları Atölyesi düzenlendi. Atölyede, görsel zeka, geleceği planlama ve problem çözebilme yeteneklerin gelişimine katkı sağlayan “Tangram” oyununa yer verildi. Öğrencilerden belirtilen farklı figürleri ellerindeki geometrik şekillerle oluşturmaları istendi. Ayrıca ‘Kinta’ oyununun kuralları anlatıldı, oyunu birbirleriyle oynayarak öğrencilerin soyut düşünmelerine, strateji geliştirmelerine ve birbirleriyle iletişime geçmelerine fırsat verildi. Atölye sorumluluğunu Matematik öğretmenlerimiz Seçil Ergene Erberdi ve Mert Mete üstlendi.

Bilim Atölyesi

Çocukların bilimi sevmesi için tasarlanan bilim seti ile bir asansör deneyi gerçekleştirdiler. Çocuklar sette bulunan tüm parçaları ayrı ayrı deneyimleme fırsatı buldu. Tamamıyla öğrencilerimizin yapılandırdığı, 11 C sınıfı öğrencimiz Zülal Tannur’un organize ettiği atölyede, deney çalışmaları 10 A sınıfından Utku Egemen Umut ve Hazırlık sınıfı öğrencilerinden Eylül Eğin yürüttü, çocuklar yeni bir şey öğrenmenin oldukça keyifli olduğunu ve bilimin aslında sandıklarının aksine ne kadar kolay olduğunu fark ettiklerini söyledi. Atölyenin sonunda bilim setini okullarına götürmeleri için çocuklara hediye ettiler. Böylece atölyede kazanılan becerilerin diğer öğrencilere de aktarılması ve sürdürülebilirliğini amaçladılar.