Edtechist Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı’nda Terakki’den Projeler

2254

Levent Yerleşkemizden ortaokul matematik öğretmenlerimiz Ayfer Dürnel “Teknoloji ve Matematik İşbirliği” ve Şadan Efe Durak ile program geliştirme uzmanımız Özgür Şensoy “Öğrenci Merkezli Matematik Dersleri için Ters-Yüz Eğitim Yaklaşımı” sunumlarıyla 18 – 19 Nisan tarihlerinde MEF Üniversitesi’nde gerçekleşen, “21. YY Eğitimi ve Öğretimi”, “Yaratıcılık ve İnovasyon”, “Dijital Vatandaşlık” ve “Online Öğrenme” gibi birçok konunun yer aldığı Edtechist Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı’na katıldılar.

Teknoloji ve Matematik İşbirliği”, Moodle Eğitim Yönetim Sistemi’nde oluşturulan, öğrencilerimizin internet erişimi olan heryerden kolaylıkla ulaşabilecekleri bir Matematik Sayfası. Ders kitapları, ödevler, çalışma kağıtları, sunumlar, animasyonlar, videolar, oyun linkleriyle matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek için hazırlanan ilgi çekici bölümlerin yer aldığı sayfada educreations, padlet, powton, explee, socrative, kahoot gibi web 2.0 araçlarıyla hazırlanan etkinliklerle dersler, evde de eğlenceli tekrarlara dönüşüyor.  Bununla birlikte, Moodle üzerinden değerlendirmelerin de kolaylıkla alınabildiği mini sınavlar hazırlanıyor, ters-yüz edilmiş eğitim (flipped classroom) materyalleri öğrencilerimizle kolaylıkla paylaşılıyor. Takvime işlenen olaylarla öğrencilerimiz, yaklaşan sınavları ve etkinlikleri görebiliyor ve istedikleri zaman öğretmenlerine bu sayfa üzerinden mail atabiliyor.

Öğrencilerimizin de katkılarıyla geliştirilen Matematik Sözlüğü, sayfaya her girildiğinde değişen kavramlarıyla öğrencilere hatırlatmalar yapıyor.

Öğrenci Merkezli Matematik Dersleri için Ters-Yüz Eğitim Yaklaşımı”, ortaokul matematik dersleri için Web 2.0 araçları ve iPad uygulamaları kullanılarak geliştirilen ve Ters-Yüz Eğitim Yaklaşımı’nı temel alan öğretim tasarımlarından oluşuyor.

Çalışmanın amacı; teknolojiyi öğrenmede etkili bir şekilde kullanan ve öğrencilerin, konuların bilgi ve kavrama düzeyindeki aşamalarını ders dışında kendi öğrenme hızlarında ve kendi tercih ettikleri zamanlarda öğrenmeleri için fırsat yaratan Ters-Yüz Eğitim Yaklaşımı ile sınıfta öğrencileri; iş birliğine dayalı grup çalışmalarına, araştırmaya, yaratıcılığa ve problem çözmeye yönelten aktivitelerin yer aldığı bir öğrenme ortamı yaratmak.