İnternet ve Bilişim Haftasında Terakkililer

1966

Her iki yerleşkemizde çevrim içi düzenlenen İnternet ve Bilişim Haftası etkinliklerimiz kapsamında ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, 5 Nisan Pazartesi günü “Tostosun Kodları” konulu algoritmik kodlama hikayesinde Yasemin Mungan Sönmez öğretmenimizle buluştu.

Bu etkinlikte öğrencilerimiz sevimli Tostos ile eğlenceli bir kodlama macerası yaşadılar. Kodlamanın önemini ve kullanım prensiplerini anlatan “Tostosun Kodları” adlı hikayeyi dinledikten sonra benzer komutlarla kodlanmış robotları gözlemleyerek kodlama temalı dans ve oyunlarla etkinliği tamamladılar.

İlkokul 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz, 6 – 7 Nisan tarihlerinde “Çocuklar için Güvenli İnternet” adlı çevrim içi söyleşide Teknoloji Çocuk Kitapları Yazarı Yeşim Özen Açıl’la çevrim içi söyleşi gerçekleştirdi. Konuğumuz dijital çağda yaşayan çocuklarımızın karşılaşabilecekleri tehlikelerden bahsetti ve alabilecekleri önlemlere değindi. Bununla birlikte; dijital ayak izi, kişisel bilgiler, oyunlar ve teknolojinin üretmek için kullanılması gibi önemli noktaları da ele aldı. Daha sonra öğrencilerimizin sorularını cevapladıktan sonra söyleşi sona erdi.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz, 8 Nisan Perşembe günü “Güvenli Teknolojileri ve İnternet Kullanımı” konulu çevrim içi sunumumuzda Bilişim Teknolojileri Başkanımız Murat Özkan ve Psikolojik Danışmanlarımız Meltem Erdinç ile Tuğçe Ergün Eryılmaz’la bir araya geldi. Bu sunumda teknolojinin doğru ve güvenli kullanımı, yapılan yanlışlar ve doğruları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Özellikle sosyal medya kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar; etik kavramını ele alırlarken, olası bir siber zorbalık durumunda neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler paylaştılar. Etkinlik bitiminde öğrencilerimizin soruları cevapladılar.

Ortaokul 7. sınıf öğrencilerimiz ise 12 Nisan Pazartesi günü 2012 Fen Lisesi mezunumuz Mimar Batuhan Esirger’le buluştu.

28 yıl önce İnternet’in Türkiye’de ilk defa kullanılmaya başlamasını da hatırlamayı hedeflediğimiz etkinliğimizde Batuhan Esirger, Terakki’deki öğrencilik hayatı boyunca teknoloji ve robotik konusuyla nasıl tanıştığını, katıldığı ulusal ve uluslararası robotik turnuvalarını, mesleki seçimine nasıl katkı sağladığını öğrencilerimize anlattı.

Mimarlık mesleğine teknolojiyi kullanarak nasıl farklı bakış açısı geliştirdiğini çalışmalarından örnekler vererek ifade etti. Üç boyutlu yazıcı kullanımı, artırılmış gerçeklik kullanarak bina tasarımı, drone tasarımı ve modelleme, ışığa ve sese duyarlı duvar kaplaması ve kalp atışına duyarlı kıyafet tasarımı gibi birçok çalışmasını paylaştı. Sunum sonunda öğrencilerimiz sordukları sorular ile merak ettikleri konuları Mimar Batuhan Esirger’den öğrendiler.