Lise Öğrencilerimiz I. RC Girişimcilik Zirvesi’ne Katıldı

2840

Levent Yerleşkemizden lise 10 IB ve 11 IB sınıfı öğrencilerimiz, İngilizce öğretmenleri Lucy Griffin’le 22 Ekim Cumartesi günü düzenlenen 1. RC Sosyal Girişimcilik Zirvesi’nde çeşitli konuşmacılarla buluştu. Onların girişimcilik hikayelerini dinledi. Sosyal girişimcilerin çalıştığı alanları çeşitli örnek, atölye ve interaktif aktiviteler üzerinden tanıdı. Farklı okullardan öğrencilerle birlikte problemlere çözümler üretti.

Robert Kolejde düzenlenen bu etkinlikte öğrencilerimiz, Zirve Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu İbrahim Betil ve Ashoka ülke temsilcisi Zeynep Meydanoğlu’nun konuşmasını dinledi. Çocuklar Aynı Çatının Altında’nın kurucusu Azize Leygara, Adım Adım Vakfı’ndan Renay Onur, “Hayal Ortağı” projesiyle 35 Yaş Altı Yenilikçiler ödülünün sahipleri Duygu Kayahan ve Ömer Görgülü, Kuzeydoğa Derneği Temsilcisi Rana Babaç’ın sunum ve çalıştaylarına katıldılar.

Etkinlikte yer alan öğrencilerimizden Ayça Aysoy (11 IBF), etkinliğin kendisine geleceğe dair yeni hayaller veren bir deneyime dönüştüğünün altına çizerek, “Toplantıda dinlediğim İbrahim Betil gibi birçok konuşmacı, Sosyal Girişimciliğin önemini anlamama ve bu konuda yapılan projelere olan ilgimin artmasına neden oldu. Konferanstaki tüm konuşmacıların özellikle vurguladığı nokta Sosyal Girişimciliğin tanımı oldu. Hepsi sosyal girişimciliğin “Vizyon+Aksiyon” olduğu konusunda hemfikirdi. Topluma yararlı, sürdürülebilir bir fikrin uygulamaya geçmesiyle bir Sosyal Girişimcilik hareketi başlatılmış oluyordu. Bu konsept kapsamında gerçekleştirilen projeler beni derinden etkiledi.” sözleriyle bu deneyimin ona kazandırdıklarını paylaştı.

Öğrencimiz Erman Orçun Belgin (11 IBF) ise düşüncelerini aşağıdaki sözlerle ifade etti.
“Türkiye’nin farklı sosyal yardım kuruluşlarından gelen üst düzey liderlerle neredeyse birebir denebilecek şekilde iletişime geçme imkanı bulduk. Yaptıkları sosyal yardımların çeşitliliği sayesinde birçok alanda bilgi sahibi olma fırsatı yakaladık. ÇAÇA, YGA, Adım Adım, WWF ve KuzeyDoğa derneği gibi farklı sosyal yardım kollarını kapsayan örnekleri detaylı bir şekilde tanıma şansımız oldu. Bu hafta sonu kaçamağının bana kazandırdığı en önemli şey, yeni bir hayaldi. Her zaman doktor olup insanlara yardım etmeyi istemişimdir. Artık ikinci hayalimin ne olduğunu biliyorum. Sosyal yardım projelerinde aktif olarak görev almak. İki farklı konuşmacı tarafından verilen istatistik bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünya’da 138 ülke arasından, ülkemiz sosyal yardım projelerinin yürütülürlüğü açısından bağımsız çeşitli kaynaklara göre 133. sırada. Bu yürütülürlük kavramının içine bağışlar ve katılımlar dahil olmak üzere birçok diğer kategori de giriyor. Ben bu durumu değiştirmek için ilk adımımı attım. 19 Kasım’da gerçekleşecek YGA Zirvesine herkesi davet ediyorum. Lütfen bu fikri kenara atmadan önce bir defa daha düşünün. Birçok açıdan yardıma ihtiyacı olan insanların yerinde ya siz olsaydınız? Herkes etrafındaki tek bir şeyi kendine problem edinip çözmek için adımlar atsaydı yaşadığımız gezegen daha iyi bir yer olabilirdi.”

Bir diğer öğrencimiz Ayça Dibekoğlu’nun (11 IB H) I. RC Girişimcilik Zirvesi üzerine yazdığı yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz.