İlkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, okumayı öğrenip kütüphaneden ödünç kitap almaya başlamalarını her yıl “Masal Kahramanları Toplantısı” etkinliğimizle kutluyor.
Yaratıcı drama öğretmenlerimiz ve kütüphanecilerimiz rehberliğinde gerçekleşen bu etkinlikle amaç; öğrencilerimizin kütüphaneyle ilk kez ilişki kuracakları süreçte didaktik anlatım yerine çocuğun dünyasına girerek, onunla oyun ve masal aracılığıyla konuşmak; ona kütüphanenin eğlenceli, macera dolu bir yer olduğunu hissettirmek ve öğrenme sürecine onu dahil etmek.
Öğrencilerimiz, bu sene de etkinliğimizde istedikleri masal kahramanının kostümüyle ya da aksesuarlarıyla okula geldi ve önce kostümünü giydikleri masal kahramanlarını tanıttı, ardından küçük canlandırmalar yaptı.
Levent Yerleşkemizde kütüphanedeki kaynakları artık 1. sınıf öğrencilerinin de ödünç alabileceğini müjdeleyen mektubu Çizmeli Kedi’ye getiren kütüphanecilerimiz, kütüphanede nasıl davranmamız gerektiği, kitapları ödünç almak-iade etmek ve kitaplara nasıl davranılması gerektiği gibi konularda öğrencilerimizle sohbet etti. Öğrencilerimizin, kütüphaneden kitap ödünç almasıyla etkinlik sona erdi.
Tepeören Yerleşkemizde kütüphanecilerimiz öğrencilerimize, kütüphane kullanımı, ödünç kitap alma kuralları ve kitaplara nasıl davranılması gerektiği konularında bilgi verdi. Etkinlik sonunda “Kırmızı Başlıklı Kız” karakterini saklandığı yerde bularak kütüphaneye getiren ve ödünç aldıkları kitapları zamanında kütüphaneye iade etmeleri gerektiğini öğrenen öğrencilerimiz, ödünç kitap alarak etkinliği tamamladı.
Ayrıca 2016 yılında yaratıcı drama, çizgi film ve kütüphane birimlerimizin işbirliğiyle öğrencilerimiz, “Benim Evim Kitaplık” isimli bir çizgi film yaptı. Levent Yerleşkemizden ilkokul ve ortaokul Çizgi Film Kulübü öğrencilerimiz, öğretmenleri Işıl Mısırlıoğlu’nun rehberliğinde bu çizgi filmin çizimi ve seslendirmesini yaptı. Yaratıcı Drama Birimimizin “Eğitim için Tiyatro” projesi kapsamında ürettiği aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan bu filmin amacı; kitaplarla öğrencilerimizin arasında bağ kurmak, onlara kütüphaneyi kullanma sorumluluğu kazandırmak ve onların sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek.