Öğrencilerimiz Dünya Felsefe Günü Etkinliğine Katıldı

66

Her iki yerleşkemizden gönüllü öğrencilerimiz 15 Şubat Cumartesi günü, İstanbul Liseleri Felsefe Kulüpleri Platformu’nun Hisar Okulları’nda düzenlediği “Bir Arada Yaşamanın Olanakları Üzerine – Yeni Bir Toplum Sözleşmesine Doğru” adlı Dünya Felsefe Günü etkinliğine katıldı.

Açılış konuşmasını İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil’in yaptığı etkinliğe Levent Yerleşkemizden; Eslem Bağdelen (Fen 10A), Zeynep Altun (Fen 10A), Naz Doğruel (11E), Yavuz Efe Köse (11E); Tepeören Yerleşkemizden ise İda Ceren Kılıçaslan (11IBE) ve Deniz Kılıç (11IBD) katılım sağladı.

 

Etkinlik kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarında platform üyesi okullardan katılımcı öğrenciler karışık gruplar oluşturdu. Öğrenciler gruplarda aşağıdaki etik ve siyaset felsefesi alanındaki sorularını tartıştı:

  1. Üretim araçlarının mülkiyetine ve serbest piyasaya izin verelim mi?
  2. İnsan olmayan varlıklara temel haklar tanıyalım mı?
  3. Fikirlerini ifade etmek ve bu fikirler doğrultusunda örgütlenmek tamamen özgür olsun mu?
  4. Zorunlu askerlik ve savaşa katılmak vicdanen reddedilebilsin mi?

Etkinlik grupların tartışmalarını birbirlerine aktardıkları sunumların ardından son buldu.

Felsefe derslerinde edindikleri birikimi oldukça nitelikli şekilde tartışmalara yansıtan ve çalışmaya keyifle katılan öğrencilerimiz, etkinliğin genel değerlendirmesini de nitelikli bir şekilde yaptı. Öğrencilerimiz, farklı okullardan öğrencilerle birlikte düşünme ve fikir üretimi pratiğini deneyimledikleri bu etkinliğe katılmaktan keyif aldıklarını belirtti.

Etkinlik, cevabı bulunamayan sorular üzerine düşünmekten çekinmeyen ve kendi fikirlerini özgürce ifade eden öğrencilerimizin toplumsal ve sosyal konulara olan ilgi ve meraklarını yeşertti.