Öğrencilerimiz “Hour of Code” Haftasında, Kodlama Etkinliklerine Katıldı

714

Her iki yerleşkemizde öğrencilerimiz 4-10 Aralık haftasında, tüm dünyada 180’den fazla ülkede gerçekleşen, milyonlarca öğrenciye ulaşmış, kodlama konusunda farkındalık kazandırmaya yönelik küresel bir hareket olan “Hour of Code” etkinliklerine, dünyadaki birçok ülke ile aynı anda katılım gösterdi.

Hour of Code haftasında, ders içi etkinliklerde problem çözme ve programlama temasına farkındalık oluşturmak,  kod yazmayı sevdirerek motivasyonlarını artırmak amacıyla anaokulundan liseye tüm öğrencilerimizle, yaş seviyelerine ve ilgilerine uygun olarak planlanan çeşitli etkinlikler yapıldı.

Anaokulu 6 yaş ve 1. sınıf öğrencilerimiz, CodeMonkey jr. ile kodlama, 2. sınıf öğrencilerimiz Rodocodo ile kodlama, 3. sınıf öğrencilerimiz Code.org ile Minecraft kodlama, 4. sınıf öğrencilerimiz Code.org ile dans partisi kodlama (Yapay zeka sürümü) etkinlikleri gerçekleştirdi ve öğrencilerimize hour of code stickerları verildi.

Ortaokulda, problem çözme ve programlama teması kapsamında, 6. sınıfta Make Code Arcade ile Kodlama ve 7. sınıfta Thunkable ile Kodlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Lise hazırlık sınıflarında ise algoritma ve kodlama mantığını kavramak amacıyla Compute it uygulaması ile etkinlikler yapıldı.

Hour of Code Haftası’nda 5. Sınıf Öğrencileri için Renkli ve Eğlenceli Bir Öğrenme Deneyimi:  Boncuk ve Şönillerle Binary Code Etkinliği

Bilişim teknolojileri ve yazılım derslerinde 5. sınıf öğrencilerimiz, hem eğitici hem de eğlenceli bir çalışma olan Boncuk ve Şönillerle Binary Code etkinliğine katıldı. Bu etkinlik, öğrencilerimizin bilgisayar biliminin temel taşlarından biri olan ikili kodlama (binary code) sistemini anlamalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

İkili kodlama (Binary Code), bilgisayarların ve dijital sistemlerin dilidir. Bu dil yalnızca iki rakamı (0 ve 1) kullanarak verileri ifade eder. Etkinlikte öğrencilerimiz bu ikili sistemde nasıl mesajlar oluşturabileceklerini öğrendi. Boncuklar (iki farklı renkte) ve şöniller kullanarak, her öğrenci baş harflerinin kodlarını oluşturdu. Ayrıca öğrencilerimiz ders sırasında bu etkinlik ile birlikte işlemci, transistor gibi kavramlarla da tanıştı.

Öğrencilerimizin soyut düşünme yeteneklerini ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bileklik etkinliği ayrıca öğrencilerin, bilgisayar biliminin temel kavramlarını somut ve renkli bir şekilde keşfetmelerine olanak sağladı. Öğrencilerimiz, ikili kodlama ile kendi adlarını, basit mesajları ve hatta sırlı kodlarını oluşturarak bu dilin nasıl çalıştığını pratik bir şekilde deneyimledi.

Lise Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimizden Kodlama İstasyonları

Tepeören lise hazırlık sınıfı öğrencilerimiz 5 Aralık Salı günü, 12.30 ile 12.50 saatleri arasında lise koridorunda stantlar açarak tüm lise öğrencilerinin farkındalıklarını artırmak amacıyla farklı etkinlikler gerçekleştirdi. Makey makey ile piyano, Bubble robot ile çizim, Cubetto robotu ile hedefe ulaşma, WeDo milo robotu ile yarış ve Pixel coding olmak üzere toplamda 5 stant kuruldu ve tüm öğrencilerin etkinlikleri deneyimlemesi sağlandı.

Digital Society Öğrencilerimizden “AI Around You” Etkinliği

Tepeören Yerleşkemizde 10 IB, Levent Yerleşkemizde 11 IB Digital Society öğrencilerimiz, Stanford University tarafından geliştirilen “AI Around You” etkinliğini gerçekleştirdi. Bu etkinlik kapsamında öğrencilerimiz hafta boyunca belirlenen teneffüs saatlerinde lise öğretmenleriyle günlük hayatlarında yer alan uygulamaların yapay zekâ ile olan ilişkileri konusunda sohbet etti ve bu konuda farkındalık yaratılması amaçladı.