Öğrencilerimizden “Bir Kuşak Bir Lider” Paneli

2402

Tepeören Yerleşkemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında 7 – 8 Kasım tarihlerinde “Bir Kuşak Bir Lider” adlı bir panelimiz gerçekleşti. Sosyal Bilimler Bölümünden Tarih öğretmenimiz Alişan Akpınar, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden öğretmenlerimiz Elif Şahin ve Arzu Ayar, bir 10 ve 11. sınıftan gönüllü öğrencilerimizle öğrenci paneli gerçekleştirmek üzere bir araya geldiler.

Öğrencilerimiz bu buluşmada, çoğu anlatıda Atatürk’ün Milli Mücadele ve Cumhuriyet sonrası yaşamına odaklanıldığı ve gençlik yıllarının arka planda kaldığı görüşlerini dile getirdiler. Bu nedenle panelde; Atatürk’ün gençlik ve eğitim yılları, bir entelektüel olarak kendini nasıl yetiştirdiği, hangi yazarları okuduğu, kimlerle arkadaşlık kurduğu, nasıl bir ortamda ve nasıl bir kuşağın parçası olarak kendini var ettiği konularını ele aldılar. Böylece, etkinliğin adı “Bir Kuşak Bir Lider” oldu.

Bu çerçevede gönüllü öğrencimiz, kendi ilgi ve istekleri doğrultusunda başlıklar belirlediler ve araştırma yapmaya başladılar. Öğretmenlerimizin rehberliğinde bir ay kadar süren kaynak bulma, okuma, yazma gibi süreçlerden sonra çalışmalar son halini aldı.

İlk panel 7 Kasım Perşembe günü ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile Lise Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Panel, 8 Kasım Cuma günü Lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizle tekrarlandı.

Çalışmada yer alan öğrencilerimiz ve sunum başlıkları:

Nilsu Balcı (11A): “Mustafa Kemalin Gençlik Yılları ve Eğitim Hayatı”

Kutay Günel (10A): “Mustafa Kemal Gençliğinde Ne Okurdu? Hangi Yazarlardan Etkilendi?”

Kartal Kurtkaya (10A): “Mustafa Kemal’in Yol Arkadaşları ve Kuşağı”

Nazlıcan Uzuner (12C): “Bir Siyasetçi Olarak Mustafa Kemal ve İttihat ve Terakki Cemiyeti Yılları”

Sıla Akgül (11A): “Atatürkçü Düşünce Sisteminde ve Bugünün Türkiye’sinde Laikliğin Yeri ve Önemi”

Utku Egemen Umut (10A): “Cumhuriyetçi Bir Pozitivist Olarak Atatürk”

Sude Dilan Polat (10A): “Mustafa Kemal’in Sanat, Kültür ve Arkeolojiye Olan Özel İlgisi Nereden Kaynaklanır?”