Levent Yerleşkemizden ilkokul 4. sınıf öğrencimiz Rüya Erşaylı, 1998’den bu yana Terakki’de yürütülen Çizgi Film Atölyemiz için bir logo tasarladı. Öğrencimiz bu logoda, geçtiğimiz öğretim yılında kendi tasarladığı, “Prensesin Şarkısı” adlı müzikal çizgi filmimizdeki kuş karakterini kullandı. Çizgi Film Atölyemizin 20. yılına denk gelen öğrencimizin ürettiği bu logo, artık çizgi filmlerimizde yerini alacak.
Terakki; 1998 yılında kurduğu Çizgi Film Atölyesiyle Türkiye’de bir ilke imza atarak, hayal gücü ile çizgiyi, eğitimin ve öğretimin aracı yaptı. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencileriyle Çizgi Film Eğitimine başladı ve öğrencileriyle bugüne dek 70’in üzerinde çizgi film üretti.
Sanatsal bir etkinlik olan Çizgi Film Eğitimi; öğrencilerin zihinsel, bedensel, psikolojik gelişimlerini daha ileriye taşıyor ve hayal güçlerini de geliştirerek açığa çıkartıyor. Öğrencilerimiz, bu eğitim süresince kendi hareketlerinin sonunda neler olabileceğini çizgi aracılığıyla kavrarken; gözlem, algı, ilişkilendirme, resim yapma yeteneklerini geliştiriyor ve animasyon kurallarını öğreniyor.
Küçük yaşta “çocuk hakları”, “çevre”, “hayvan hakları” ve “farklılıklara saygı” gibi çeşitli birçok konuyu ele aldıkları çizgi filmlerin senaryosundan çizimine ve seslendirmesine kadar her aşamasını kendileri gerçekleştiriyor.
Böylece Terakkili öğrenciler;
- Bir önceki hareketin, bir sonraki hareketi etkilediğini algılıyorlar. Bir satranç oyununda olduğu gibi bir sonraki hamleyi yani hareket ve çizimi düşünüp tasarlamak zorunda kalıyorlar.
- Hareket değişse de renkler, tipler ve biçimlerin değişmediğini görüp nedenini algılıyorlar.
- Hayal edilen her şeyin, paylaşarak, empati kurarak, birbirlerine destek olarak gerçekleşebileceğini sezip öğreniyorlar.
- Senaryo yazmayı, senaryonun çizgi filmdeki önemini öğreniyor, analitik düşünebiliyorlar.
- Yakın-uzak, büyük-küçük ve mekan ilişkisini fark ediyorlar
- Çevreyi gözlemleme, algılama ve ilişkilendirebilmelerinin sonucunda, düşünme ve resim yapma yetenekleri de gelişiyor.
- Sabırla ve titizlikle çalışarak bireysel çalışmanın ekip çalışmasına dönüştürülmesini öğreniyorlar.
- İzledikleri filmleri iyi, güzel, kaliteli, kalitesiz filmler olarak ayırt etme yeteneklerini ve genel kültürlerini geliştiriyorlar.