Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, her yıl öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için Kariyer Günleri etkinlikleri düzenliyor. Bu sene de Kariyer Günleri etkinliklerimiz içinde yer alan, Tepeören Yerleşkemizde 4 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen “Dekanlarla Buluşma” panelinde lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz, Sabancı Üniversitesi dekan yardımcılarıyla buluştu.
Konferans Salonumuzda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Psikolojik Danışmanımız Filiz Koçak üstlendi. Bu panelde Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr Eren İnci; Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi hakkında bilgi vererek, fakültenin lisans programlarını tanıttı. Fakültede bulunan Ekonomi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Kültürel Çalışmalar, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası Çalışmalar Bölümlerinin derslerini, mezunlarının çalışma alanlarını anlattı. Ayrıca öğrencilerin üniversiteye ilk geldikleri yıl kesin bir bölüme karar veremediklerinde, Sabancı Üniversitesi’ndeki farklı bölümlere geçebilme imkânının bu süreçte onlara yardımcı olduğunu paylaştı.
Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Murat Kaya; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde yer alan Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Üretim Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanomühendislik, Mekatronik Mühendisliği, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik dallarından bahsetti ve fakültenin esnek bir müfredata sahip olduğunu ifade etti.
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr Berna Beyhan ise Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilimleri Lisans programını tanıtarak, fakültenin yan dal uygulamaları, yüksek lisans ve doktora programlarına dair bilgiler verdi. Beyhan ayrıca, fakültenin Avrupa’nın en iyi işletme okullarından biri olduğunu ve çok az okulun sahip olduğu AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) akreditasyonuna sahip olduğunu dile getirdi.
Konuşmacılarımız, öğretim üyesi oldukları fakültelerin mezunlarının iş olanaklarını anlatarak, öğrencilerimize geleceğe, alan seçimine yönelik önerilerde bulundular. Kendi alanı dışında ilgi alanları bulmak ve başka alanlarda da bilgi sahibi olmanın, çok kitap okumanın önemi, transdisiplinel ve interdisiplinel alanların nasıl çalıştığını panel boyunca vurguladılar. Konuklarımızın anlattıklarıyla öğrencilerimiz, seçmeyi düşündükleri mesleklerin yakın ve uzak gelecekte nasıl bir değişime uğrayabileceğini öğrendiler.