Tepeören Yerleşkemizde tüm öğrencilerimiz, 26 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında Dünya Tiyatro Günü ve Performans Haftası etkinlikleri gerçekleştirdi.
Anaokulu 5 ve 6 yaş çocuklarımız ile ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, ASSITEJ Türkiye Genç Sahne grubunun sahnelediği “Dünyadaki En Güzel Şey” adlı oyunu izledi. Oyun, “dünyadaki en güzel şey nedir?” sorusundan yola çıkan iki anlatıcının maceraları üzerineydi.
İlkokul 2. sınıf öğrencilerimiz, Yaratıcı Dans ve Drama Eğitmeni, Masal Anlatıcısı Bahar Gürey’le drama dersliğimizde “Jeux Dramatiques – Dışavurumcu Oyun Atölyesi” yaptılar.
Bu oyunda kendi sesleri ve cümleleriyle konuşan ve büyük bir yığın oluşturan çöpler, Çöp İnsan’ı geldiğinde susarlar. Çöpler, tekrar kullanılmak umuduyla beklerler.
Her çocuğun rol içinde kendi alanlarını kurguladığı etkinlikte hem geri dönüşüm ve çöp kavramına karşı farkındalıklarını artırdılar hem de yaratıcılık dolu bir hayal dünyasına yolculuk ettiler.
Ayrıca Drama@Pera Atölyesi için Beyoğlu Pera Müzesi’nde sergi alanlarını gezdiler. Gezi sonrasında her katta yapılan sanat çalışmalarıyla öğrencilerimiz, farklı mekanlarda yaratıcı dramayı deneyimlemiş oldu.
“Açık Sahne Etkinlikleri” başlığı altında ilkokul 1 ve 3. sınıflarımızdan isteyen öğrencilerimiz gruplar halinde kendi yazdıkları oyunları prova ettiler. Hazırladıkları performanslarını koridor etkinliğinde sergilediler. 1D sınıfı Hayal Eden Meraklılar Grubu oyuncularından “Kum Canavarı ve Mumyacıklar”, 1C sınıfı Maceracılar Grubu oyuncularından “22 Nisan Kedi Bayramı”, 3C sınıfı öğrenci gruplarından “Fıncır ve Mıncır” ve “Kırmızı Başlıklı Kız Masalları” adlı oyunları hem birbirlerine hem de 1, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine farklı zamanlarda ve mekânlarda sergilediler. Çocuk hakları eylem basamakları kapsamında kazandıkları farkındalıklarından yola çıkarak hazırladıkları performans oluşturma sürecinde, oyun broşürlerini ve yazdıkları oyun metinlerini izleyenlerle paylaştılar.
Lise Tiyatro Eğitmenimiz olan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Oyuncusu ve Yazar Aysel Yıldırım, ilkokul 4. sınıf öğrencilerimizle “Tiyatroya Giriş” atölyesinde tiyatro egzersizleri ve doğaçlamaları ile oyunculuk çalışması gerçekleştirdi.
Ortaokul ve lise öğrencilerimiz, Shakespeare’nin hayatını ve oyun yazma serüvenini heyecanlı ve dinamik bir üslupla anlatan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun (BGST) “Selam Sana Shakespeare” oyununu Konferans Salonumuzda izledi.