Terakkili Mezunlar “Üniversiteli Olmak” Paneli Gerçekleştirdi

2759

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimizin,  öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için tüm seneye yayarak gerçekleştirdiği etkinliklerden biri de Terakkili Mezunlar Üniversitelerini Anlatıyor: “Üniversiteli Olmak” paneliydi.

Levent Yerleşkemizde lise 12. sınıf öğrencilerimiz 18 Aralık Salı günü, kariyerlerini şekillendirecek üniversiteleri seçme sürecinde ayrıntılı bilgiler edinmek için 2015 ve 2018 yılı mezunlarımızla bir araya geldiler.

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden Ege Erdoğan, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden Gökçe Meraklı, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden Ekin Kılıç, İstanbul Tıp Fakültesinden Kaan Gül, Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden Derin Burnaz, Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden Sera Kaya, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden İdil Cizrelioğlu, Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden Kaan Sayın, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Endüstri Mühendisliği bölümünden Nora Yalçın, öğrencilerimize kendi okulları hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundular. Lise Psikolojik Danışmanımız Gonca Baştuğ ise panelin moderatörüydü.

Devlet ve vakıf üniversitelerinin 1 ve 4. sınıfında halen eğitim görmekte olan mezunlarımız, üniversite sınavına hazırlanan 12. Sınıflarımıza;  

Üniversitelerinin;

  1. Fiziksel, sosyal, teknolojik alt yapı, hocalar, ödevler, uygulamalar, projeler, yayınlar,
  2. Üniversitelerinin hayata ve iş dünyasına hazırlama şekli,
  3. İş bulma imkanları,
  4. Yurtdışı bağlantıları,
  5. Hazırlık atlama süreci,
  6. Lisedeki kazanımların ( akademik, sosyal beceriler ve öğretmenlerinizle kurduğunuz ilişki becerileri vs….) üniversite yaşantınıza etkileri ,
  7. Çift ana dal, yan dal, erasmus programları,
  8. Sosyal kulüpler,
  9. Staj imkanları, iş bulmada kolaylık gibi konularıkendi yaşantıları doğrultusunda paylaştılar.

Mezunlarımız öğrencilerimize üniversite ve bölüm seçme aşamasında; üniversitede ne okumak istediklerini araştırmalarını, okulda gerçekleşen etkinliklerden faydalanmalarını, üniversite tanıtımlarına gitmelerini, ailelerini ve öğretmenlerini dinlemelerini ancak kendi kararlarını verme sorumluluğunu almalarını, karar verme aşamasında yurtiçi ve yurtdışındaki hedefleri doğrultusunda araştırma yapmalarını, yaz okullarına katılmalarını önerdiler.