Terakkili Mucitler İcatlarını Sundu

3400

Her iki yerleşkemizden ortaokul 8. sınıf öğrencilerimiz, 21 Şubat Salı günü gerçekleşen “Convince Me If You Can” adlı yarışmamızda kendi icatlarının tanıtımını yaparak jüri üyelerini ikna etmeye çalıştı.

Bu süreç, derslerinde ‘Scientific & Technological Innovation’ temasıyla başladı. Öğrencilerimiz önce çeşitli icatlar, mucitler, icatların nedenleri ve neler getirdiği, mucit olmanın sorumlulukları konularını içeren dil becerilerine yönelik etkinliklerle İngilizce derslerini işledi. Ardından, sınıf olarak bir problem ve ihtiyaç alanı belirleyerek, çevreci yaklaşımla kendi icatlarını yaptılar.

Daha sonra sınıfta grup etkinlikleriyle iş bölümü çerçevesinde posterlerini, görsel sunumlarını ve konuşmacıların metnini hazırlayarak projelerini etkileyici bir sunum haline getirdiler.

Levent Yerleşkemizde sınıflarımız arasında gerçekleşen yarışmada, hazırladıkları ürün posterleriyle jüri üyelerimizi görsel anlamda ikna etmeyi başaran “Cowow” ile 8 D sınıfımız ve “Sunerator” ile 8L sınıfımız oldu. “En Başarılı Sunum” alanında 8 C sınıfımız “H.O.P.E.” projesiyle ve “En Yenilikçi İcat” alanında 8 A sınıfımız “No Taste Tongue Cover” icadı ile ödül kazandı.

Tepeören Yerleşkemizde ise her sınıfın gruplara ayrıldığı yarışmada 8 A sınıfından öğrencilerimiz Zeynep Vardeniz, Elif Ersoy, Dila Değirmenci ve Cansu Köseoğlu “Multi Purpose Machine” adlı icatlarıyla, 8 B sınıfından öğrencilerimiz Eren Erbenlioğlu, Deniz Mert Margılıç, Arda Emin Özel ve Kaan Büyükkıvanç “Eco-Watch” icatlarıyla jüri üyelerimizi en iyi ikna eden gruplardı. “Eco-Wash” adlı icatlarıyla 8 A sınıfı öğrencilerimiz Aylin Bilgör, Ayşe Ala Algan ve Ekin Su Yalız; “Invisible Safe” ile 8 B sınıfı öğrencilerimiz Elif Naz Gültepe, Salih Atahan Yıldız ve Aylin Bursalıoğlu jüri üyelerimizi ürün posterleriyle görsel anlamda ikna etmeyi başardı.

Öğrencilerimiz, Cowow adlı makineyle hayvan çiftliklerinde ortaya çıkan metan gazının bileşenlere ayrılmasıyla geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefledi. Güneş paneli ile çalışan Sunerator adlı jeneratörle her yere enerji kaynağını taşımayı amaçladılar. İnsanları geri dönüşüme yüreklendirmek için tasarladıkları H.O.P.E. isimli makineye plastik atıklar atarak, atık miktarına göre çeşitli hediyeler alma imkanı sağladılar. Bu hediyeler evsizlere yardım etmek için kullanılabilecek ürünleri kapsıyor. No Taste Tongue Cover, sebze tüketimini artırmak için tasarlanmış bir dil kılıfı. Bu ürün, sebzenin tadından hoşlanmayan ancak sağlıklı beslenmek isteyenler tasarlandı. “Multi Purpose Machine” parayla değil, yiyecek atıkları ile çalışan bir yiyecek otomatı. “Eco-Watch”; eski bilgisayar parçalarını kullanarak yaptıkları, hologram özelliği olan; saat, bilgisayar ve cep telefonu fonksiyonu gören bir saat. “Eco-Wash”; yıkama, kurutma, ütüleme ve katlama gibi fonksiyonları olan çevreye duyarlı bir makine. “Invisible Safe” icadı ise bir düğmeyle görünmez olan bir kasa.