Oyun Mühendisliği Kulübü öğrencilerimiz, strateji geliştirmeye ve stratejik rekabete dayalı “Altın Ada” ve “Girişimci Esnaf” adlı ilk kutu oyunlarını geliştirdi. Oyunların senaryosu, kural yapısı, oyun parçaları ve sürükleyiciliği uluslararası kutu oyunu kalite ve standartlarında.
Öğrencilerimiz, Oyun Mühendisliği Kulübü’nde oyun türlerini ve oyunların matematiksel alt yapısını öğreniyor. Türkiye’de satışa sunulmayan, uluslararası ödüle sahip kutu, kart ve tahta oyunlarını oynayarak, bu oyunların matematiksel yapıları, kuralları ve heyecan düzeylerinin analizini yapıyor.
2013-2014 öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerimiz, 3 – 4 kişilik gruplara ayrılarak kendi yaratacakları oyunun senaryolarını yazdılar ve tasarımını yaptılar. Danışman öğretmenimiz de öğrencilerimizin tasarladıkları oyunlardan ikisini seçtikten sonra diğer kulüp öğrencilerimize bu oyunları oynatarak test sürecinin tamamlanmasını sağladı.
Strateji geliştirmeye dayalı, 12 yaş ve üzeri için geliştirilen “Altın Ada” savaş oyunu, 14 – 16. YY’da Kuzey Britanya’daki 4 farklı ada krallığının hammadde kaynakları ile bina, işçi ve savaşçı üreterek kendini güçlendirmesi ve bu güçle rakiplerinin yapılarını yıkarak üstünlük sağlaması üzerine kurulu.
90’lı yıllarda İstanbul’daki kişilerin mesleklerinde uzmanlaşabilmeleri ve farklı işlerde dükkan açıp bu işletmeleri geliştirebilmelerini konu eden “Girişimci Esnaf” ise 9 yaş ve üzeri için geliştirilmiş stratejik rekabete yönelik bir ticaret oyunu.
Oyun kutularının üstünde ve kurallar kitapçığında oyunları tasarlayan öğrencilerimizin adı “oyun tasarımcıları”, diğer kulüp öğrencilerimizin adı da “test oyuncuları” olarak yer alacak.