Terakkili Öğrencilerle “Düşle Düşme” Projesi

2703

Terakki Birikimini Paylaşıyor Programı* içinde yer alan “Düşle Düşme” adlı projemiz Tepeören Yerleşkemizde “Eğitimde Eşitlik” anlayışının esas alındığı çeşitli atölye ve etkinlik çalışmalarıyla gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl öğretmenlerimiz Başak Salimoğlu ve Elif Şahin danışmanlığında edebiyat ve sosyal bilimler disiplinleri temel alınarak başlatılan Çingene Pembesi Bir Düş” adlı projenin devamı olarak sürdürülen “Düşle Düşme”, bu sene de lise 10 ve 11. sınıf seviyesinden gönüllü öğrencilerimizle yürütülüyor.

Bu projenin amacı, farklı becerilerdeki öğrencilerin birikimlerini paylaşmasını sağlayarak eğitimlerine katkıda bulunmak; kültür ve sanat alanında doğal farklılıklardan oluşan eşitsizlikleri gidermek adına yeteneği olan ama geliştirmeye fırsat bulamamış temas halinde olduğumuz öğrencilere etkinlikler tasarlayarak sürdürülebilir fayda sağlamak.

Bu doğrultuda Terakkililer, Tepeören Yerleşkemizde oluşturdukları atölyelerde öğrencilerimizin ve katılımcılarımızın sosyal yetenek ve becerilerini destekleyecek eğitimler düzenledi. Öğrencilerimiz dışında, Cemil Türker İlköğretim Okulundan 18 öğrenci ve Ballıca Köyü İlköğretim Okulundan 13 öğrenci de kasım ve aralık aylarında atölyelerimizde eğitim aldı.

Projede; Söz yazma: Çağrışım gücünden yararlanarak dili doğru ve etkili kullanma, Vurmalı çalgılar (Perküsyon): İşbirlikçi çalışma öğrenme profili sergilemek, ilgi duyulan konudaki araştırma becerisini güçlendirmek, Resim (Grafiti): Yaratıcılık güçlerini kullanarak yeteneklerini sergileyebilmelerine olanak tanımak amacıyla üç atölye çalışması yer alıyor.

Söz yazma atölyesini geçtiğimiz sene “Çingene Pembesi Bir Düş” projesi sempozyumunda konuk olarak yer alan Sulukule rap grubu Tahribad-ı İsyan’ın üyeleri Asil Koç ve Burak Kaçar, Grafiti atölyesini Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü öğrencisi Emrullah Örünçlü, Perküsyon atölyesini Tepeören Yerleşkemizden lise öğrencimiz Berke Ögecan (11A) yönetiyor, deneyimlerini öğrencilerle paylaşıyor. Şubat ayına kadar yürütülmesi planlanan atölye çalışmalarının sonunda, 16 Şubat’ta Tepeören Yerleşkemizde planlanan sempozyumda öğrenciler aldıkları eğitimle ilgili ürün ve becerilerini sergileyecekler.

* Terakki Vakfı ve Okulları 2009 yılında hayata geçirdiği Terakki Birikimini Paylaşıyor Programı desteğiyle bilim, kültür ve sanat alanlarında eğitim dünyasını ve çevresini katkılarıyla zenginleştirme sorumluluğunu yerine getirmeyi amaçladı.

Bu program, Terakki Vakfı Okulları, çevre okullar ve sosyal sorumluluk taşıyan girişimlerle birlikte yapılan çalışmalarla gerçekleşir.