Terakkililer “Hour of Code” Etkinliklerindeydi

37

Her iki yerleşkemizde öğrencilerimiz 9-15 Aralık haftasında, tüm dünyada 180’den fazla ülkede gerçekleşen, milyonlarca öğrenciye ulaşmış, kodlama konusunda farkındalık kazandırmaya yönelik küresel bir hareket olan “Hour of Code” etkinliklerine, dünyadaki birçok ülke ile aynı anda katılım gösterdi.

“Hour of Code” haftası kapsamında; problem çözme, algoritmik düşünme, lego ile robot tasarlama ve programlama etkinlikleri aracılığı ile programlama temasına farkındalık oluşturmak, kod yazmayı sevdirerek motivasyonlarını artırmak amacıyla anaokulundan liseye tüm öğrencilerimizle, yaş seviyelerine ve ilgilerine uygun olarak planlanan, çeşitli ders içi etkinlikler yapıldı.

Anaokulu 6 yaş grubu ve 1. sınıf öğrencilerimiz ZBot robot ile programlama, 2. sınıf öğrencilerimiz algoritma tasarımı ve CodeMonkey ile kodlama, 3. sınıf öğrencilerimiz Code.org ile Minecraft kodlama ve 4. sınıf öğrencilerimiz Compute it ile Python kodlama etkinliklerine katılım sağladı.

 

Ortaokulda problem çözme ve programlama teması kapsamında, 5. sınıf öğrencilerimiz T-Rex ile oyun programlama, 6. sınıf öğrencilerimiz Make Code Arcade ile kendi oyununu tasarlama, 7. sınıf öğrencilerimiz Thunkable ile mobil uygulama geliştirme ve 8. sınıf öğrencilerimiz Python ile programlama etkinliklerini gerçekleştirdi.

Lise hazırlık sınıflarımız ise ürün projesi geliştirme kapsamında, Scratch ile Oyun Programlama üzerinden çalışmalarını tamamladı.

Fen Lisesi Öğrencilerimiz Öğretmenlik Deneyimi Kazandı

Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz, “Hour of Code” haftası kapsamında, 7. sınıf öğrencilerine mobil programlama dersi anlatarak anlamlı bir etkinliğe imza attı.

7. sınıf Bilişim Teknolojileri dersinde ele alınan mobil programlama ünitesine ait bir konuyu işlemek için ders planı hazırlayan 10. sınıf öğrencilerimiz, hem ders akışını kurguladı hem de öğretmen rolünü üstlenerek bir ders gerçekleştirdi. Kendi oturdukları sıraların yer aldığı sınıflarda bu kez birer öğretmen olarak yer alıp, ders anlatma deneyimini yaşadı.

 

 

 

 

 

Bu etkinlik, hem bilgi paylaşımı hem de yeni roller üstlenme açısından her iki grup için de keyifli ve öğretici bir deneyim oldu.

İlkokul ve Ortaokul Maker Dersleri Etkinlikleri;

Minik Eller Lego ile Geleceği İnşa Ediyor!

Anaokulu sınıfımız, “Hour of Code” etkinlikleri kapsamında Lego setlerini kullanarak gerçek hayattan ilham aldıkları projelerle yaratıcılıklarını ortaya koydu. Minik ellerin hayal gücünü ve mühendislik becerilerini ortaya koyduğu bu etkinlikte öğrencilerimiz; köprülerden evlere, arabalardan parklara kadar farklı birçok Lego modeli inşa etti. Öğrencilerimiz, Lego parçalarını bir araya getirerek hem problem çözme becerilerini geliştirdi hem de eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı.

Lego ile Hayalden Gerçeğe

İlkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz, “Hour of Code” haftası kapsamında, Maker atölyemizde gerçek hayat projelerini Lego ile hayata geçirdi. Bu projeler arasında Teleferik Sistemi, Ulaşım Sistemleri ve Lunapark Araçları gibi projeler yer aldı. Ayrıca öğrencilerimiz, geliştirdikleri projeleri, Lego uygulamasının kodlama arayüzünde kodlayarak dinamik bir sistem haline dönüştürmeyi başardı.

 

 

 

 

 

Geleceği Şekillendiren Terakkili Mucitler

Ortaokul öğrencilerimiz, Lego Spike Prime ve VEX Robotics setleri ile robotik ve mühendislik becerilerini kullanarak birbirinden ilginç projeler tasarladı. Bu çalışmalarda, takım çalışması, problem çözme ve algoritma geliştirme gibi önemli becerileri gelişim gösterdi.

Öğrencilerimiz, her robotun çalışma prensiplerini keşfederek, kodlama ve mühendislik konularında derinlemesine bilgi sahibi oldu.