Terakkililer Kütüphane Şenliği’nde Çeşitli Etkinliklerle Buluştu

3110

Kütüphanelerimizin her sene düzenlediği Kütüphane Şenliği; Levent Yerleşkemizde 3 – 13 Mayıs, Tepeören Yerleşkemizde 13 – 17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli birçok etkinlikle gerçekleşti.

Yazarlarla Söyleşiler

Her iki yerleşkemizden ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz Kütüphane Şenliği etkinlikleri kapsamında Songül Bozacı ile ilkokul kütüphanemizde “Canavar Canavar” kitabının Yaratıcı Okuma etkinliğinde buluştu. Bozacı, öğrencilerimize hayal dünyasında yolculuk yaptırarak, öğrencilerimizin hayal ettikleri canavarların resimlerini çizip canlandırmalarını istedi.

Her iki yerleşkemizden ilkokul 2. sınıf öğrencilerimiz “Sobe, Ben Penelope!” kitabının yazarı Göknur Birincioğlu ile söyleşti. Birincioğlu, sözcükler ve sözcüklerin çağrıştırdığı mesleklerden bahsederken, “Ben Büyüyünce Ne Olacağım”  sorusunun yanıtının “Mutlu Olacağım” olması gerektiğini vurguladı.

Levent Yerleşkemizden ilkokul 3. sınıf öğrencilerimiz “Sürdürülebilirlik” kitabının yazarı Alper K. Ateş’le buluştu. Söyleşide Ateş, sürdürülebilirliğin ne olduğu, dünyanın içinde bulunduğu durumu ve bu durumun neden sürdürülemeyeceğini, dünyanın sürdürülebilir bir yer haline getirilebilmesi için bizim neler yapabileceğimiz konularında bilgiler verdi.

Her iki yerleşkemizden ilkokul 3. sınıf öğrencilerimiz “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler!” kitabının yazarı Süleyman Bulut’la söyleşti. Şöyleşide Bulut, Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarının ve az bilinen yönlerinin görsellerle destekleyerek anlattı.

Her iki yerleşkemizden ilkokul 4. sınıf öğrencilerimiz “Lataşiba” isimli kitabın yazarı ve çizeri İrem Uşar’la buluştu. Öğrencilerimizle interaktif bir söyleşi gerçekleştiren Uşar, “Lataşiba” kitabını yazma serüveni ve kitabın konusu olan zıtlıklar, merak, farklılıklara saygı hakkında sohbet ederek onları fantastik bir yolculuğa çıkardı ve ardından sorularını cevaplandırdı. Uşar, söyleşi sonunda öğrencilerimizin kitaplarını imzaladı.

Domates Yetiştirme Etkinliğinden Müzik Dinletilerine…

Tepeören Yerleşkemizde anaokulu 4 ve 5 yaş çocuklarımız, doğayla ilgili farkındalığı artırmak için düzenlenen domates yetiştirme etkinliğine katıldı. Çocuklarımız, öncelikle domatesin yetişme hikâyesini dinledi. Ardından, domatesin yapısını inceledi. Etkinlik sonunda öğrendikleri yeni bilgileri domates tohumu ekerek pekiştirdi.

Tüm ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, Levent Yerleşkemizde ilkokul ve ortaokul seviyesindeki Çizgi Film Kulübümüzün hazırladığı “Benim Evim Kitaplık” çizgi filmini izlediler.

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimiz ile “Kitap Sohbetleri ve Kitabını Al Gel Etkinlikleri” gerçekleşti. Lise öğrencimizin açılış konuşmasıyla başlayan etkinliklerde, öğrencilerimiz okudukları kitapları birbirlerine tanıttı, en sevdiği bölümlerden birer kesit okudu ve kitap tavsiyelerinde bulundu. Kitap okuma alışkanlıklarının da konuşulduğu etkinlik, öğrencilerin fikir paylaşımlarıyla sona erdi.

Her iki yerleşkemizde ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, Kütüphanecimiz Nurcan Zenginer ile “Çocuk Yogası” etkinliği yaptı. 1. sınıf öğrencilerimiz “Eve Yolculuk” adlı kitabın öyküsünü dinleyerek öyküye uygun yoga hareketlerini yaptı.

Her iki yerleşkemizde de öğrencilerimizin kütüphane konusunda farkındalıklarını artırmak için “Benim İçin Kütüphane…” adlı rollup banner çalışması gerçekleşti. Öğrencilerimiz kütüphanenin, okumanın kendilerine neler çağrıştırdığı; kütüphaneye verdikleri değeri ifade ettikleri kelime veya kelime gruplarını “Benim İçin Kütüphane…” adlı rollup banner çalışmasına ve bulutlara yapıştırdı ve fotoğraf çektirdi.

Terakkili öğrenciler, hafta boyunca Levent Yerleşkemizde İ1 binası katında İlkokul 2 – 4. sınıf öğrencilerimizin resim dersinde yapmış oldukları “kütüphane” konulu “Kitap Ayraçlarımız” resim sergisini, Tepeören Yerleşkesi İlkokul/ortaokul kütüphanesi koridorunda ise 5. sınıf öğrencilerimizin seramik dersinde yapmış oldukları “Seramik Ayraç Sergisi” ile “Kitap Kapakları Tasarımı” resim sergisini gezdiler.

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimizle “Kütüphane Keşfi Etkinliği” gerçekleştirildi. Seçilen Terakkili öğrenciler, takımlar halinde kütüphaneye gelip zamanla yarışarak, kütüphane web sayfası, elektronik kaynaklar ve kaynakça konularında hazırlanan etapları tamamladılar. Düzenlenen tören ile öğrencilerimize katılım sertifikaları ve ödülleri verildi.

Levent Yerleşkemizde Ortaokul Terakki Brass Band grubu öğrencilerimiz “İspanyol Intro, Eye of the Tiger, Everybody Dance Now, Shakira-Dare ” dinletilerinden oluşan müzik gösterisini ortaokul öğrencilerimize sundu. Tepeören Yerleşkemizde ise İlkokul/Ortaokul binası kütüphane koridorunda piyano ve 6.7. sınıflar Keman Orkestrası dinletilerinin yanı sıra Lise binasında kütüphane önünde piyano dinletileri vardı.

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimiz, okuma eyleminde farkındalığı amaçlayan “Her Şeyi Bırak, Oku” etkinliğinde belirlenen saatte her şeyi bırakıp sınıflarında kitap okudu. Ayrıca gençlerimiz, 4, 5 ve 6 yaş seviyesindeki Terakkili miniklere lise kütüphanesinde hikaye ve masallar okuyarak Anaokulu Kardeşine Kitap Oku” etkinliğini gerçekleştirdi.

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencileri üniversite ortamına hazırlanmak, okul kütüphanesi ile üniversite kütüphanesi arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmek amacıyla Sabancı Üniversitesi Kütüphanesi’ni gezdi.

Tepeören Yerleşkemizde gönüllü lise öğrencileri okudukları kitapların kahramanlarının kostümlerini giyerek “Kitap Kahramanları Aramızda” adlı etkinliği yaptı. Kahramanlarımız sınıflara girerek kitapları tanıttı.

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimiz tarafından resmedilen kitap okuyan insan figürleri kütüphanede sergilendi. Levent Yerleşkemizde ise Ortaokul Binası giriş katında “Şairler Portresi” sergisi yer aldı.

Kütüphane Şenliği her iki yerleşkemizde; Pandora, Abm, Beta Kids, Redhouse Kidz, Dinozor Çocuk, Günışığı, Ada Kitap organizasyon, Meav, Aspendos Altın Kitaplar, Can Yayınları, Doğan Egmont Yayınları, Tudem Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları Yayınlarının katılımıyla sona erdi. Kitap stantlarını belli program dâhilinde gezen ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz, bu stantlarda kendi yaş ve seviyelerine uygun olan kitapları inceleme fırsatı buldular.