Her iki yerleşkemizde 14 Mart Cuma günü ortaokul ve lise öğrencilerimiz, matematiğin ünlü sabiti olan Pi sayısının gizemli dünyasını sunumlar, etkinlikler ve yarışmalarla keşfetti.
Dünya Matematik Günü etkinlikleri kapsamında, Levent ve Tepeören Ortaokul Matematik Bölümlerimiz ile Lise Matematik Bölümlerimizin düzenlendiği etkinlikler ile Pi Günü kutlandı.
Ortaokul etkinliklerimiz;
Okul koridorlarına kurulan Pi stantlarında öğrencilerimiz “Pi Kitap Ayracı Boyama”, “Pi’nin Basamakları ile İlişkilendirilen Bileklik ve Grafik Tasarımı” etkinliklerinin yanında, “Pi ile Resfebe”, “Pi’in Basamaklarını Ezberleme” ve “Pi Kahoot” yarışmasına katıldı.
“Pi’nin Basamaklarını Ezberleme” yarışmasında Levent Yerleşkemizden Gökhan Eliçin (8B) Pi sayısının en çok basamağını ezbere söyleyerek üstün bir performans sergiledi.
“Pi Kahoot” yarışmasında ise Levent Yerleşkemizden Lal Ören (6C), Tepeören Yerleşkemizden ise Ayşe Nil Ergüzel (7A) en yüksek puanı alarak birinci oldu.
Öğrencilerimiz okul koridorlarında paylaşılan Pi temalı videoları izlerken, evlerinde yapıp getirdikleri Pi Sayısı şeklindeki pasta ve kurabiyelerini arkadaşları ile paylaştı. Ayrıca okulumuz yemekhanesinde çıkarılan Pi Menü ile öğrenci ve öğretmenlerimize hoş bir sürpriz yapıldı.
7. sınıf öğrencilerimiz okul koridorlarına kurulan istasyonlarda gruplar halinde deneyler ve modeller yaparak çıkarımlarda bulunacakları farklı Pi problemleri çözdü.
Okulumuzun koridorlarında hazırlanan çeşitli etkinlikler öğrencilerimizin, analitik düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken, aynı zamanda bu gizemli sayı hakkında ilginç bilgilerin yer aldığı farklı deneyimler yaşamalarına fırsat sundu.
Lise etkinliklerimiz;
Tepeören Yerleşkemizdeki Pi-Cafe etkinliği kapsamında bir kermes düzenlendi. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katkılarıyla hazırlanan yiyecekler satışa sunuldu. Elde edilen gelir, Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) destek sağlamak amacıyla bağışlanacak.
Levent Yerleşkemizdeki Pi-Dükkan etkinliğinde öğrencilerimiz kendi yaptıkları ürünleri sergileyip sattı. Elde edilen gelir, sosyal hizmet projelerinde kullanılmak üzere Öğrenci Birliği’ne teslim edildi.
Origami masasında öğrencilerimiz, matematik ve sanatın birleştiği origami etkinlikleri gerçekleştirdi. Katlama teknikleriyle çeşitli geometrik şekiller oluşturuldu ve bu süreçte matematiğin simetri ve açılarla olan ilişkisi üzerine konuşuldu.
Stratejik düşünme becerisinin geliştirilmesine katkı sağlayan Satranç Turnuvası boyunca öğrencilerimiz, plan yapma ve problem çözme yeteneklerini kullanarak keyifli ve rekabetçi bir ortamda mücadele etti.
Levent Yerleşkemizdeki Satranç Turnuvası’nın galibi Fen Lisesi 10. sınıf öğrencimiz Doruk Çağdaş Yeşilyurt olurken, Abalone Turnuvası’nın galibi ise Çınar Ağgez (11C) oldu.
Kriptoloji Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan “Gizemli Sanatçının Hikayesi” etkinliğinde öğrencilerimiz, Uluslararası Matematik Günü teması olan “Matematik, Sanat ve Yaratıcılık” teması kapsamında şifreleme teknikleri ve kod kırma yöntemleri üzerine çalışmalar yaptı.
Okulun belli bölgelerine yerleştirilen şifreleri çözmek için yarışan gruplar, sanatçının gizli mirasına ulaşmaya çalıştı. Bu etkinlik, matematiğin güvenlik ve iletişim alanındaki önemini vurgulayan eğlenceli bir deneyim oldu.
“Kareli Matematik Hikayeleri” etkinliğinde, daha önce okulumuzda söyleşiler yapan yazar Tolga Gümüşay’ın “Kareli Hikayeler” kitabından esinlenildi. Öğrencilerimiz, çektikleri fotoğraflarla matematik kavramlarını bağdaştırarak kendi hikaye, şiir ve denemelerini yazdı. Matematik ve Edebiyat Bölümlerimiz disiplinler arası bu çalışmayla öğrencilerimiz, yaratıcı yazarlık deneyimi yaşadı.
“Pi Boyama” etkinliğinde öğrencilerimiz, pi sayısını temsil eden sanatsal çalışmalar yaptı. Renkli boyalar ve çeşitli materyaller kullanarak pi sayısının rakamlarını ve anlamını sanatsal bir şekilde ifade etti.
“Akıl Oyunları” etkinliğinde ise öğrencilerimiz, matematiksel düşünme becerilerini geliştiren çeşitli zeka oyunlarıyla vakit geçirdi. Mantık yürütme, sayı örüntüleri ve strateji gerektiren oyunlarla matematiği eğlenceli bir şekilde deneyimleme fırsatı buldu.
Levent Yerleşkemizde bu yıl ilk kez “Teramath Turnuvası” düzenlendi. 3 etaptan oluşan TeraMath Turnuvası’nı Efe Deniz Genç (10IBG) ve Selin Akyüz (10IBF), Maya Defne Şanlı (9PreIB) ve Osman Kerem Oğuz’dan (8E) oluşan Parabol grubu kazandı. Turnuva sırasında yarışmayı seyreden öğrencilerimiz arasında düzenlenen “Sudoku Yarışması”nı ise Fen Lisesi 9. sınıf öğrencimiz Asel Denkdemir kazandı.
Levent lise giriş katında açılan “Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi ile Pi Boyama” standları öğrencilerimizden büyük ilgi gördü.
Aktif katılım ile gerçekleşen bu etkinlikler, öğrencilerimizin matematiği eğlenceli ve yaratıcı bir şekilde deneyimlemelerini sağladı.