Terakkililer Yönetmen Nefin Dinç’le Söyleşti

3192

Tepeören Yerleşkemizde ortaokul 8. sınıf öğrencilerimiz, “Toplum İçin Düşün, Ses Ol!” projemizin son adımı olarak 26 Aralık Çarşamba günü Yönetmen Nefin Dinç’le söyleşti.

Türkçe ve Sosyal Bilgiler Bölümlerimizin bu proje kapsamında düzenlediği atölyelerde öğrencilerimize “Toplum için bir şeyler yapmak istemez misiniz?” sorusu yöneltildi. Daha sonra “Dünyaya duyuracağınız tek bir mesaj olsaydı, bu ne olurdu?” diye sorularak yaşadıkları topluma karşı sorumlulukları hatırlatılıp düşünmeleri sağlandı. Öğrencilerimiz, gerçekleştirilen iki atölye çalışması sonrası toplum için düşünüp ses olmaya çalıştı. Bu amaçla senaryo yazma, yönetmenlik koltuğuna oturma ve çektikleri filmlerin montajını yapma tecrübesini yaşadılar. Önceleri bu işi yapabileceklerine olan inançları çok sağlam değildi. Ancak Yönetmen Nefin Dinç’in onlardan birkaç yaş büyüklerle çektiği belgesel, heyecan duymalarını ve bu işi yapabileceklerine dair bir inanca sahip olmalarını sağladı. Tüm çalışmayı amatör bir ruh ve heyecanla tamamlayan öğrencilerimizin özverili çalışmasıyla “Kırmızı Ruj”, “Bayan Değil, Kadın”, “Boş Defter” ve “Tutsak Fikir” adlı kısa filmler ortaya çıktı.

Projenin son ayağı için İlkokul Rehberlik Oyun Odamızda gerçekleştirilen söyleşide öğrencilerimiz, Dinç’e akıllarına takılan soruları sorup film çekme sürecinde kendi yaşadıkları pek çok tecrübeyi paylaştılar. Dinç de kendi çektiği belgeselde ne gibi zorluklar yaşadığını, bu zorluklara nasıl çözümler ürettiğini, film çekim süreci vb. konularda öğrencilerimizle bilgi paylaşımında bulundu.

Öğrencilerimizin çektikleri filmlerde vermek istedikleri mesajları etkili bir şekilde yansıttıklarını düşünen Dinç; yönetmenlik, kurgu, mekân kullanımı ve oyunculuk açısından öğrencilerimizin filmlerini başarılı bulduğunu ifade etti. Filmin, insanların kendi seslerini duyurabilmelerinde en iyi yöntemlerden biri olduğunu söyleyip kısa film festivallerinde de bu filmlerin değerlendirilebileceğini dile getirdi. Öğrencilerimize duygu ve düşüncelerini özgürce ifade etmekten hiçbir zaman çekinmemeleri gerektiğini söyleyen Dinç, bu projenin dışarıya açılması konusunda da öğrencilerimize yol gösterdi.