Terakkililer, uluslararası eTwinning projeleriyle Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ödülleri aldı. Bu projeler, disiplinlerarası yaklaşımla Avrupa Birliği ülkeleriyle gerçekleşti.
Levent Yerleşkemizden ortaokul fen bilimleri öğretmenimiz Merve Aslı Utkan, 8. sınıf öğrencilerimizle yaptığı “Funtastic Forest-from Seeds to Trees” adlı projeyle; ortaokul matematik öğretmenimiz Pınar Akbay ise 6. sınıf öğrencilerimizle gerçekleşen “Zero Hunger” projesiyle Ulusal Kalite Etiketi ödülü aldı. Ayrıca, öğretmenlerimiz ve okulumuz eTwinning Platformu’nun en yüksek ödülü olan Avrupa Kalite Etiketi’nin de sahibi oldu. Bu projelerimiz, Avrupa Okul Eğitim Platformu’nda özel bir alanda yer alacak.
eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. eTwinning projelerinin temel amacı; Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmen ve öğrencilerin deneyimlerini paylaşıp fikir alışverişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturmak; Avrupa ülkelerinde gerçekleşen eğitim uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve öğrencilere yeni öğrenme fırsatları sunmak.
Öğrencilerimiz Gökhan Eliçin (6G), Ayşe Sönmez (6A), Leyla Ural (6C) ve Alya Atılan (6G)’ın katıldığı “Zero Hunger” adlı matematik projesi; 21. yüzyıl sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden “Açlığa Son” hedefini temel alıyor. Hedef ile ilgili farkındalık oluşturmak için proje kapsamındaki etkinlikleri Matematik, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Doğa Bilimleri, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Ekonomi disiplinleri çerçevesinde oluşturdular. İletişim, etkileşim, işbirliği ve yaygınlaştırma temalı etkinlikler katılımcılar tarafından, önceden belirlenen takvime göre gerçekleştirilmiş ve proje bir e-kitapla sona erdi.
Öğrencilerimiz Yonca Özülkü (8I), Beray Şimşek (8I), Meryem Derin Akman (8D), Bade Çalışır (8F), Damla Reyan Divanoğlu (8I) ve Elif Güney’in (8F) katıldığı “Funtastic Forest- from Seeds to Trees” adlı fen bilimleri projesinin amacı da 21. yüzyıl sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden “Karasal Yaşam” üzerine. Bu doğrultuda öğrencilerimiz, doğal çevrenin ve kaynakların sınırlılığının farkına varıp çevre duyarlılığıyla ormanları korumaya çalışmaları ve sürdürülebilir bir çevre anlayışına sahip olmalarına yardımcı olmayı hedefledi. Öğrencilerimiz önceden ortak planlanan takvim çerçevesinde, kendi konularıyla ilgili araştırmalar yaptılar. Diğer ülkelerin yaptığı çalışmaları takip edip incelediler, tartıştılar, farklı bakış açıları geliştirdiler. Takım çalışmalarıyla iklim değişikliğinin en önemli sebeplerinden biri olan ormansızlaşmanın önüne geçebilmek için ortak çözümler aradılar ve ortak geliştirilen bir e-kitap ile projeyi sonlandırdılar.